Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Başkanı Abdülkadir Karaduman, İl Başkanı Fesih Bingöl ve 2009 Büyükşehir adayı Levent Baştürk basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Abdülkadir Karaduman’ın konuşmasından öne çıkan satırbaşları şu şekilde:

Telafisi olamayan acılar

“Bizim saadet partisi olarak bu tür kazaların bir daha olmaması en büyük dileğimiz. Ne tür tedbir alınması gerekiyorsa onun alınması lazım. İnsan hayatının bu ülkede değerli olmadığını ifade ediyorum. Bunlar tarifi olmayan acılar.”

Milletimizin başı sağ olsun

“Saadet partisi olarak ülkemizin dört bir noktasında bir itfaiye eri olarak yangın söndürme çabası içindeyiz. Ülkemiz ve milletimiz adına dün akşam gerçekleşen hadise hepimizin yüreğini yakmıştır. Bartın'da meydana gelen faciada yaşamını yitiren tüm insanlarımıza rahmet diliyorum ailelerine baş sağlığı ve sabır diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Bir daha cenabı hak bu tür acıları milletimize yaşatmasın.”

Soma faciası aklımızdayken…

“Felaketler başımıza geldiği zaman acılar yaşıyoruz. Ancak tedbir konusunda gerekli adımları atamıyoruz. Soma faciası aklımızda dururken tedbirlerin alınmadığını görüyoruz. İnsan hayatını heba ederek rant sağlama son bulsun.”

Deniz değil kumda bitti

“Ülkemizde siyasi iktidar Türkiye'yi kutuplaşma ve hamaset iklimini tahkim etmeye çalışarak ülkemizin asıl sorunlarını örtbas etmeye çalışıyor. Vatandaşlar bize ilettiği en önemli sorunun ekonomi olduğunu belirtiyor. Alınan maaşlar hiç bir anlam ifade etmiyor insanımız için. Ekonomik anlamda deniz değil artık kumda bitmiştir. Seçime dönük. Bir takım hamlelerin ülkemizde yaşanan sefaleti kaldıramayacağı sadece algıları belli bir noktaya çekmek için yapıldığını görüyoruz. İnsanlarımız işsizlikle açlıkla, yoksulluğa bankaların sömürdüğü bu ortamda yoksulluk daha da derinleşmiştir.”

Faizcileri en çok memnun eden AK Parti iktidarıdır

“Zenginler daha da zenginleşirken yoksulların daha da yoksullaştığı bu düzen adil bir düzen değildir. Türkiye'de bankaların karları göz önüne alındığında ülkemizin faiz ile mücadele ediyoruz demesi bir safsata oyun ve aldatmadan ibaret olduğunu görüyoruz. Faizcileri en çok memnun eden faizcilere en fazla ülke kaynaklarını aktaran iktidar AK Parti iktidarından başkası değildir. Köylerimiz boşalıyor köylerimizde yaş ortalamasının 60 olduğunu görüyoruz. Mevcut gidişat sürerse 10 yıl sonra köylerimizde insanımız kalmayacak. Bu durum Türkiye'nin bağımlı bir ülke olmasına doğru gidiyor.”

Müstemleke bir anlayış…

“Müstemleke tipi anlayışla yönetiliyor 2000 yılların başında bir ton buğday satan çiftçi 22 çeyrek altın alırken bugün 2 çeyrek altın alıyor.”

Toplumsal uzlaşı Karamollaoğlu’ndan yana

“Genel başkanımız Sayın Karamollaoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olması ile ilgili toplumsal bir uzlaşı var. Kararsız seçmenler Türkiye’de seçim sonuçlarını belirleyeceğini emaresi var. AK Parti'ye gönül vermiş insanların AK Partiye mahkum olmayacağını gösteren bir muhalefet dili oluşturulması lazım.”

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Başkanı Abdülkadir Karaduman daha sonrasında ise esnaf ziyareti yapıp Taşbaşı Kültür Merkezi’nde Gençlik ve Siyaset konulu bir konuşma yapacak.