Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu Caddesi’ndeki bir apartmanın beşinci katında yaşayan İlkay Tokkal, eşi Emel Tokkal ve çocukları dört yaşındaki Doruk Tokkal bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunmuştu. Kısa sürede geniş çaplı ve titiz bir çalışma yürüten polis, ikinci el cep telefonu dükkanı işleten İlkay’ın eski ortağı olduğu öğrenilen M.Ş.B. ile birlikte yaklaşık 15 kişiyi gözaltına almıştı. Zanlı M.Ş.B. ve üç yakını mahkemece tutuklanmıştı.


BİR HAFTA ÖNCE TAŞINMIŞLARDI
Tokkal Ailesi vahşetin yaşandığı eve yeni taşınmıştı. Daha önce yine Hamamyolu civarında oturdukları öğrenildi. İlkay ve Emel arasında ‘eve içkili gelme’ meselesi yüzünden tartışma çıktı. İlkay’ın ilk eşinden olan oğlu da bu nedenle babası İlkay ile tartıştı. İlkay, bu olay sonrası İzmir’de yaşayan ve ara sıra Eskişehir’e gelip yanlarında kalan çocuğunun faturalı telefon hattını kapattırmış. Apartmana verilen rahatsızlık nedeniyle ev terk edildi ve Hamamyolu’ndaki söz konusu eve taşındılar.


EMEL BOŞANMAK İSTEMİŞ
Öte yandan çiftin aralarının iyi olmadığı da gelen bilgiler arasında… İlkay ve Emel boşanmayı düşünüyordu. Hatta bu nedenle birkaç kez avukata da gittikleri de ifade ediliyor. Bu evlilik, hem İlkay’ın hem de Emel’in ikinci evlilikleri… Boşanma süreci bir şekilde resmiyete dökülmemiş.


EMEL’İN CEP TELEFONU BULUNAMADI
Cinayetler neden işlendi? Herkesin aklındaki bu soruya henüz yanıt bulunamadı. Kucağındaki dört yaşındaki çocuğuyla birlikte vahşice öldürülen Emel’in cep telefonu kayıp. Bir ipucu olması muhtemel telefon, tüm aramalara rağmen bulunamadı. İlkay’ın cep telefonu çamaşır makinesinin altında bulundu. Emel Tokkal’ın cep telefonuna son zamanlarda hemen her şeyi kaydettiği ifade ediliyor. Öyle ki yeni taşındıkları dairenin doğalgaz açma işlemi için gelen görevliyi bile kaydettiği iddia ediliyor.


İKİ EV KATİL ZANLISINA DEVREDİLMİŞ
Cinayetlerin sır perdesini aralamaya çalışan yetkililer Emel Tokkal’a ait iki evin katil zanlısı M.Ş.B’nin üzerine geçtiğini belirledi. Evlerden birinin Batıkent’te, diğerinin Şirintepe’de olduğu öğrenildi. Söz konusu iki ev, rayiç bedelin çok altında yaklaşık 80 bin liraya 17 Kasım’da katil zanlısı M.Ş.B’ye devredilmiş. Yine Emel Tokkal’a ait bir otomobilin de M.Ş.B’nin üzerine geçtiği kaydedildi. Otomobilin parasının büyük kısmının da Emel’e verilmediği ifade ediliyor.


BU ADAMI HİÇ SEVMİYORUM
Tokkal Ailesi’nin, katil zanlısı ile ‘ailecek’ görüştüğü de ortaya çıkmıştı. Emel’in ‘kardeşim’ dediği sosyal medya paylaşımları da çok konuşulmuştu. Öte yandan Emel’in son zamanlarda M.Ş.B’nin eve gelip gitmesinden rahatsız olduğu, eşi İlkay’a ve yakın arkadaşlarına ‘Bu adamı hiç sevmiyorum. İlkay bunu eve getirip duruyor” diye dert yandığı iddialar arasında…


‘ALACAK-VERECEK’ MESELESİ DEĞİL!
Bu arada M.Ş.B’nin resmiyette bir ortaklığı yok. Dükkan Emel’in üzerine kayıtlı… Ölen Tokkal Ailesi ve katil zanlısı arasında dükkandan kaynaklı ‘alacak-verecek’ meselesi olma ihtimali bulunmuyor. Taraflar ‘görüşmeye’ devam ediyor. Emel’in evleri ve otomobilin parasını istemesinin cinayetlere neden olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Tokkal çiftinin kredi kartı ve krediler olmak üzere toplam 35 bin liraya yakın borcu çıktı.