Eskişehir Ticaret Odası, Türk Kızılay Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi işbirliğinde başlattığı kan bağışı kampanyasını basın toplantısıyla duyurdu. “Kan Dostlarımıza Açık Davet” sloganlı kampanyanın basın toplantısı 1 Nisan Perşembe günü, ETO’da gerçekleştirildi. Toplantıya ETO Başkanı Metin Güler, Türk Kızılay Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Erkan Ergen ve TEKSAN Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Ramazan Karamanlı katıldı. Kampanya hakkında bilgi veren ETO Başkanı Metin Güler, pandeminin kan teminini olumsuz etkilediğini belirterek, oda olarak kan bağışı yaparak hayat kurtarılmasına vesile olmak istediklerini dile getirdi.

Kan bağışında herkese sorumluluk düşüyor

Herkesin kana ihtiyacı olabileceğini hatırlatan ETO Başkanı Metin Güler, ihtiyacı olanlara kan temini için tüm vatandaşlara, kurum ve kuruluşlara görev düştüğünü ifade etti. Kampanya kapsamında kan bağışı aracının şehir merkezi ve sanayi sitelerinde konumlanacağını belirten ETO Başkanı Metin Güler, üyelerin de bu kampanyaya yürekten destek vermesini beklediklerini söyledi. Güler ayrıca kampanyanın düzenlenmesine katkı sağlayan TEKSAN Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Ramazan Karamanlı’ya, Tornacılar ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Adnan Karamanlı’ya teşekkür etti.

Kan Merkezi Müdüründen ETO’ya teşekkür

Türk Kızılay Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Erkan Ergen ise kan stoklarının pandemi sebebiyle azaldığını belirterek, Ramazan ayı öncesi bu eksikliği gidermenin çok önem taşıdığını söyledi. Kızılay’ın 153 yıldır zor zamanlarda milletin yanında olduğunu belirten Ergen, 1957 yılından bu yana da ülkemizde kan bankacılığı görevini üstlendiğini söyledi. Kan bağışının çok steril bir ortamda gerçekleştiğini ve kan bağışı araçlarında Covid-19 virüsüne karşı tüm önlemlerin alındığını belirten Ergen, her kan bağışının 3 hayatı kurtardığının altını çizdi. Ergen, kan bağışı için kampanya düzenlemesinden dolayı Eskişehir Ticaret Odası’na teşekkür etti.

Kan aracı şehrin belli noktalarında konumlanacak

ETO ve Türk Kızılay Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi işbirliğinde gerçekleşecek kampanya kapsamında kan bağışı aracı sanayi siteleri ve şehir merkezinde konumlanacak. Buna göre kan bağışı aracı 5 Nisan Pazartesi Adalar Migros önünde, 6 Nisan Salı TEKSAN Sanayi Sitesi- 112 İstasyonu önünde, 7 Nisan Çarşamba TEKSAN Kebir Camii önünde, 8 Nisan Perşembe Tornacılar ve Oto Tamirciler Odası Sosyal Tesis önünde, 9 Nisan Cuma günü Baksan Camii önünde olacak.