Tepebaşı Belediyesi tarafından hayata geçirilen çalışmalar, dünya çapında ödüller almaya hak kazanırken, öğrencilere de ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

Son olarak Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü 3. sınıf öğrencileri, Kentsel Tasarım Stüdyosu dersi kapsamında Melih Savaş Yaşam Köyü ve Mustafa Kemal Atatürk Spor Tesisleri Su Sporları Merkezi’ndeki binaları ziyaret etti. Öğrenciler, akıllı şehir uygulamaları, çevre dostu ve enerji etkinliği alanında öncü bina uygulamalarına uluslararası alanda verilen LEED sertifikasını Türkiye'de altın puan değerlendirmesi ile alan ilk kamu binası olan Su Sporları Merkezi’ni yerinde görmekten dolayı memnun olduklarını belirtti. Belediye yetkililerinin eşlik ettiği öğrenciler, bina yapılarının yanı sıra temiz enerji sistemlerine ilişkin de bilgiler aldı.

Öğrenciler, “Okulda öğrendiklerimizi canlı olarak incelemek çok mümkün olmayabiliyor. Böyle yapılarda sürdürülebilirlik çalışmalarını incelemek, pratik olarak da bizleri mutlu etti. Mimarlık öğrencisi olarak ekolojik sistemleri incelemek çok önemli. Bu bilgiler bizim ileride yapacağımız projelere de katkı sağlayacak. Aldığımız eğitimler yeterli olsa da uygulanmış halini görmek bizler için faydalı oldu” değerlendirmesinde bulundu.

Tepebaşı Belediyesi’nin elektrikli otobüsleri ile gerçekleştirilen alan gezisinde öğrencilere bilgiler veren İklim Değişikliği Müdürlüğü yetkilileri, gelen soruları da yanıtladı.