Milli Eğitim Bakanlığı İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş'ın katılımlarıyla gerçekleşen toplantıda tüm sektör ve işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli personel ihtiyacına çözüm yolları değerlendirildi.

ESO Akademi istihdam sağlayacak

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ev sahipliğinde yapılan toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, işletmeler ile öğrenci ve okul açısından yapılan yenilik ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Akgül, “2023 eğitim vizyonu ile birlikte mesleki eğitimi güçlendirmek için bir dizi çalışmalar gerçekleştirdik. Türkiye genelinde 81 ilde öğrenci açısından işletme açısından yenilikler neler, sektörlerle bir araya gelerek bu çalışmaları başlattık. Bu kapsamda bugün Eskişehir Sanayi Odasında farklı sektörlerin temsilcileri ile bir araya geldik ve mesleki eğitim merkezlerinin alt yapılarının güçlendirilmesi bugün ki çalışmaların ana konusu oldu. Bu çalışmaların, özellikle Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin modernize edilerek ESO tarafından bir akademi haline getirilmesi hem sektöre hem de iş arayan vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” diye konuştu.

Eğitim talepleri oluşturuluyor

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Hepimizin bildiği gibi son birkaç yıldır teknik eleman ara eleman sıkıntısı yaşıyoruz. Bu konuda Eskişehir’de güzel şeyler oluyor. Eskişehir Sanayi Odası’nın teknik kolej gibi mesleki alanda çalışmaları devam ediyor. ESO Akademi’nin çalışmalarını tamamladık, bu yıl eğitimlerine başlıyor. Nitelikli eleman temini noktasında destek ve çözümler sunacak olan ESO Akademi'de belirlenen eğitimlere ek olarak, istenilen alanlarda da eğitimler gerçekleştirilecek. Bu noktada üyelerimiz nitelikli personel ihtiyacına yönelik değerlendirmeye başvurabilecek, istedikleri alanda eğitim talebi oluşturabilecekler.” dedi.

Her türlü desteğe hazırız

İl Milli Eğitimi Müdürü Hakan Cırıt, burada yaptığı değerlendirmede, Eskişehir’in mesleki ve teknik eğitime verdiği önemi vurguladı. Cırıt, “Tüm sektör temsilcilerimiz ile bir arada olmaktan ve ortak iş yapabiliyor olmaktan son derece mutluyum. Sektörlerin ihtiyaçlarını karşılamada mesleki ve teknik okullarımızı açmaya devam ediyor ve her türlü desteğe hazırız. Biz inanıyoruz ki; Türkiye iyi bir noktaya gelecekse burada mesleki eğitim önemli rol oynayacaktır. Bu doğrultuda, ihtiyaç duyulan alanların eğitim programları içerisine alınması, bize büyük bir heyecan katacaktır.” dedi.

Odalar ve borsa başkanları ile sektör temsilcilerinin yoğun katılımlarıyla gerçekleşen toplantı, sorun ve önerilerin değerlendirilmesi, karşılıklı fikir alışverişleri ile son buldu.