Oda Başkanları ile bağlı oldukları sektörlerin sıkıntı ve taleplerini dinleyen Çakırözer ve Süllü, “Lokantacı, kahveci, kuaför, bakkal ve pazarcı esnafı başta olmak üzere tüm esnaflarımız artan enerji giderleri, maliyetler ve zamlar karşısında zor durumda. Artık esnafımızın sesi duyulmalı. Enerjide yapılan zamlar geri alınmalı ve KDV sıfırlanmalı” dedi.

LOKANTACI, KAHVECİ, PAZARCI ESNAFINI DİNLEDİLER

CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Dr. Jale Nur Süllü, oda seçimlerini tamamlayarak yeni yönetimlerini oluşturan esnaf odalarını ziyaret etti. Çakırözer ve Süllü, Lokantacılar ve Kasaplar Odası Başkanı Bahar Bilen, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Gürdal Sarıkaya, Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı İsmail Hakkı Ördek, Yaş Sebze ve Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek ile Kahveciler Odası Başkanı Zeki Çoban ve yönetimlerine başarılar diledi.

“ELEKTRİK ZAMLARI GERİ ÇEKİLSİN, ENERJİDE KDV SIFIRLANSIN”

Esnaf odaları başkanları ve yönetimlerinin talep ve sıkıntılarını dinleyen Çakırözer ve Süllü, artan enerji maliyetleri ve zamlar ile sektörlerin sorunlarını değerlendirdi. Lokantacı, kuaför, bakkal, kahveci ve pazarcı esnafı başta olmak üzere tüm esnafların benzer sorunlarla karşı karşıya olduğunu dile getiren Çakırözer ve Süllü, ziyaretlerinin ardından şu değerlendirmelerde bulundu:

“Lokanta, kahveci, pazarcı, kuaför, bakkal esnafımızın talepleri ortak. Artan enerji fiyatları, maliyetler ve zamlar esnafımızı zora sokmuş durumda. Bakkal ve bayi esnafı bir yandan zincir marketlere, haksız rekabete karşı mücadele verirken, diğer yandan elektrik faturaları yüzünden buzdolaplarının fişini çekerek, dükkanının ışıklarını yakmayarak zamlara karşı ayakta kalmaya çalışıyor. Kahveci esnafı elektrik ve doğalgazda faturalarını ödemekte zorluk çekiyor. Elektrik, yakıt ve temizlik giderlerinin günlük 100 lira olduğunu söyleyen esnaf, şeker, çay, BağKur derken satılan çayın maliyetleri karşılamadığını, işlerin %50’sini kaybettiklerini söylüyor. Elektrik, mazot, nakliye giderleri ve üretim maliyetlerinin artmasının önüne geçemeyen saray rejiminin beceriksiz ekonomi yönetimi sonucu tarlada üretici para kazanamıyor, pazarda esnaf satış yapamıyor, vatandaş pazar filesini dolduramıyor.
Yaz mevsimi ile buzdolaplarını, klimaları çalıştırmak zorunda kalacak, elektrik tüketimi artacak esnafın sesi duyulsun. Elektrik zamları geri çekilsin, elektrik ve doğalgazda KDV sıfırlansın.”