Akdoğan, ülkenin ciddi bir buhrandan geçmekte olduğunu belirterek, bir yılı aşkın bir süredir dünyayı kasıp kavuran salgın belasıyla uğraşıldığını anımsattı. Akdoğan, şöyle devam etti: “Milletimiz sağlık çalışanları başta olmak üzere devletimizin tüm birimleriyle bu mücadeleyi vermekte. Sıkıntılar had safhaya ulaşmış bulunmaktadır. Gelinen noktada 17 günlük tam kapanmayla birlikte aylardır sıkıntı içerisinde olan esnafımız daha da zorlu bir sürecin içerisine girmiş elektriğini, doğalgazını, kirasını bu kapanmayla birlikte hiç ödeyemeyecek bir hale gelmiştir.”

Hazine yardımı esnafa ve halka…
“Zaman olanın olmayana verme zamanıdır şimdi değilse ne zaman? Bu noktada Genel Başkanımız Mustafa Destici’nin aylar önce yapmış olduğu bir çağrıyı hatırlatarak bizde buradan bir çağrı yapmak istiyoruz. Biliyorsunuz Genel Başkanımız TBMM’de grubu bulunan partilerin almış oldukları hazine yardımından vazgeçip adil bir şekilde bu yardımın ki yaklaşık 480 milyon TL’nin zor durumda olan esnafa, vatandaşlara dağıtılmasını teklif etmişti.”

Odalar esnafa yardım etmeli
“Buna ilaveten şu teklifte bulunmak istiyoruz, yıllarca esnafın vermiş oldukları aidatlarla ve bir takım ücretli belge satışlarıyla kasalarını dolduran ticaret odaları ve esnaf odalarının kendi personel ve giderlerini bir kenara ayırıp kasalarında ve banka hesaplarında bulunan paraların her oda kendi zor durumda olan esnafını tespit ederek adil bir şekilde dağıtmasını gerekiyorsa yönetim kurullarında karar alarak daha olmazsa bağlı bulundukları TOBB, Esnaf Odaları Birliği Federasyon Konfederasyon ve dahi Ticaret Bakanlığıyla ortak gerekli olan kanun değişikliklerini yaparak bu talebimiz göz ardı edilmemeli. Bu süreçte hiç olmazsa esnafımıza bir can suyu sağlamalıdırlar.”

Zaman olanın olmayana verme zamanıdır
“Tekraren ifade ediyorum ‘’Zaman olanın olmayana verme zamanıdır’’ Bu arada özel bir talep olarak tarafıma iletilen şehrimizde bulunan iki bine yakın uzun zamandır kontak kapatmak zorunda kalan Servisçiler Birliğinin sorunlarına da el atılması ve çözümü noktasında ilgili birimlerin harekete geçmesini ivedilikle talep etmekteyiz.