Haber: Atahan Gezer

Sarıkaya, sekiz aylık görev sürecini değerlendirdiği basın toplantısı düzenledi. Pek çok konuya değinen Sarıkaya, oda tarafından gerçekleştirilen toplantılara katılmayan ve fiyat politikasının dışına çıkan meslektaşlarından da bahsetti. Üyeleri odanın yanında olmaya ve toplantılara katılmaya çağıran Sarıkaya “En büyük desteğe ihtiyacımız olduğu kısım; üyelerimizin yanımızda olması” dedi.

İşte Sarıkaya’nın konuyla ilgili konuşmasından öne çıkan satırbaşları;

Meslektaşlarımdan rica ediyorum…

“Mahalle toplantılarımız var bizim. Mahallelerde üyelerimizle ilgili toplantılar yapıyoruz. Dertleşiyoruz, kendi durumumuzu ifade ediyoruz. Burada meslektaşlarımızdan da şunu istiyoruz; mahallelerde yaptığımız toplantılarda lütfen kurallarımıza uyalım. Çünkü geleceğimizde güvenli ve huzurlu yaşamamız için attığımız adımlara dikkat ve riayet etmemiz gerekiyor. Meslektaşlarımdan rica ediyorum; kurallara, fiyat politikasına uysunlar.”

Camlardaki ve afişlerdeki fiyatlar bizi üzüyor

“Sorunlara vakıfız. En büyük sorunlarımızdan birisi; haksız rekabet… Bu bizim meslektaşlarımızda da var. Her zaman beyan ettiğim gibi; bizler sanatkârız. Bizler ticaret yapmıyoruz, ürün satmıyoruz. Kendi sanatımızı pazarlıyoruz. Meslektaşlarımızda ‘müşteri kaybedersem’ bilinçaltı var. Ondan dolayı fiyat politikalarını sabit tutamıyorlar. Eskişehir’de 15 liradan 200 liraya kadar saç tıraşı var. Sanatın, hizmetin bedeli olmaz ama ortalama bir rakamlarımız var. Mahalle mahalle toplantılar yaparak bunu eşit seviyeye getirmeye çalışıyoruz. Ama camlardaki fiyatlar ve afişlerde gezen rakamlar bizi üzüyor. Biz ürün satmıyoruz, milyoncu da değiliz. Ama bazı meslektaşlarım bunu yapıyor. Bunların da üzerine gidiyoruz. Bunları kaldırttıracağız. Mutlaka yasada bir hakkı var. Bunu da yapacağız.”

Düzenimizi bozanlar bunlar...

“Sekizinci ayımızdayız. Eğitimlere önem verdik. Şu anda mahalle toplantılarımız devam ediyor. Gün gün de devam edecek. İnşallah yaz sezonundan sonra da, sonbaharda tekrar eğitimlerimiz devam edecek. Sosyal etkinliklerimiz olacak. Bizim bunları yapabilmemiz için en büyük desteğe ihtiyaç olduğumuz kısım; üyelerimizin yanımızda olması. Mahalle toplantılarında ve genel toplantılarımızda üyelerimizin katılmasını istiyoruz. Şöyle bir de durum var; seçimlerde oy kullanmayan, mahalle toplantılarına gelmeyen ve odaya aidatını ödemeyen meslektaşlarımız en çok konuşanlar… Düzenimizi bozanlar bunlar... Bunlarla da mücadelemizi edeceğiz.”

3 bin lira kira verenden 8 bin lira talep ediliyor

Sarıkaya, son günlerde ülke gündeminde olan kira fiyatlarına da değindi;

“Bizler dükkânımızı değiştirdiğimiz zaman yüzde 60 zarar eden bir esnafız. Evimiz şehrin herhangi bir yerinde olabilir ama hizmet verdiğimiz dükkânımızın yerinin değişmemesi gerekiyor. Adres değiştiği zaman müşteri zayiatı veriyoruz. Bu konuda çok fazla sıkıntılarımız var. Devletimiz zam yaptığı zaman kızıyoruz. Markete gidiyoruz; yağ zamlanmış, çay zamlanmış. Şahıs olarak da arabamıza zam yapıyoruz, evimize zam yapıyoruz ve kiramıza zam yapıyoruz. 1500 lira kira veren meslektaşımdan 5 bin lira talep ediliyor… 3 bin lira kira verenden 8 bin lira talep ediliyor. Bu bizim belimizi büküyor değil; kırıyor…”