Kasım ayı sayısının kapağında Anadolu Üniversitesi’nin temellerini atan Prof. Dr. Orhan Oğuz’un hikayesi var. Ekim 2021’de aramızdan ayrılan Prof. Dr. Oğuz’u, öğrencisi Yılmaz Büyükerşen anlattı.

Soner Uçak’ın, Halil Ünal ile röportajı ‘Köydeki eğitim tarımı kurtarır” başlığıyla bu sayıda. Diyetisyen İpek Bilal, ‘Bütün hastalıkların anası şeker’ diyor. Genç Tecrübe’nin konuğu Egemen Temizsoy oldu. Portre’de Prof. Dr. Orhan Oğuz’un hayatına kısa bir göz atacağız.
Serap Görkan, gezip gördüğü Domaniç’i yazdı. Harika sonbahar fotoğrafları eşliğinde okunabilir. Doç. Dr. Yağmur Say’ın “Türk devriminin temel dayanağı: Cumhuriyet” başlıklı makalesi de var. Üreten Kadın’da Canan Yılmaz’ın hikayesini paylaştık.
Kafe bölümünde Cups & Pups tanıtıldı. Bir Doktor Bir Eczacı’da Asiye Akgün ve Zeynep Akbey Yamaç ‘stres kötü değildir’ tezlerini açıklıyor. Ajanda’da kasım ayında Eskişehir’de olup bitene hızlıca göz atabilirsiniz. ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın “Artık diploma önemli değil” röportajıyla yeri sayımızda…

Eski Fotoğraflar’da eski kente Ahmet Atuk’un gözüyle bakılabilir. Seher Kaşıkara ve Arda Genç, 14 Soru’ya cevap verdi. Prof. Dr. Cengiz Türe, Tuğba Yıldız, Busena Çelik Zümbül ve Cihan Yıldırım’ın makaleleri de sizleri bekliyor.