Ekipler bu hafta sonu Atatürk Caddesi'nde bulunan ağaçları baştan sona budarken, gelecek hafta sonlarında da çalışmaların farklı caddelerde devam edeceğini belirttiler.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi'ne bağlı ekipleri cadde ve bulvarlardaki ağaçların budama işlemlerini aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan cadde ve bulvarda budama işlemlerinin devam ettiğini belirten yetkililer, budama işleminin ağaçların gelişimini kuvvetlendirerek, sağlıklı kalmalarını sağlamak amacıyla yapıldığını ifade ettiler. Özellikle çalışma sırasında trafik yoğunluğu oluşabilecek cadde ve bulvarlarda çalışmaların sokağa çıkma kısıtlaması olduğu günlerde yapılacağına dikkat çeken yetkililer, bu caddelerde hafta içi 21.00 sonrası hafta sonu ise tam gün çalışmaların devam edeceğini belirttiler.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ayrıca, sıklıkla sosyal medya üzerinden budama yapılan caddelerin duyurulduğunu, çalışma yapılacak caddelere araç park edilmemesi ve alternatif güzergahları kullanmaları konusunda vatandaşları uyardı.