Haber: Atahan Gezer

İstiklal Mahallesi’nde çay ocağı işleten 72 yaşındaki Ömer Akyüz, ilginç bir projeyle gündeme geldi. Amerika Birleşik Devletleri’nin Yunanistan’a yığınak yaptığını ve düşmanların Türkiye’nin dört bir yanını kuşattığını öne süren Akyüz, savaş uçağı alımı için kampanya başlatılması istediğini söyledi. Kampanya başlatıldığı takdirde bin lira yatırarak ilk adımı atacağını belirten Akyüz, vatandaşları da projesine katkıda bulunmaya çağırdı.

Amerika Yunanistan’a yığınak yapıyor

Yunanistan’ın Amerika’nın bir eyaleti haline geldiğini söyleyen Akyüz, Türkiye’nin diğer taraflarının da kuşatıldığını dile getirerek “Millet olarak bizi ezmeye, yok etmeye çalışıyorlar. Türk’ün Türk’ten başka dostu yok. Amerika bizim Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gerçek müttefikiyse buraya bu kadar yığınak yapmasının anlam ve manası nedir?” dedi.

Parasını veriyoruz, silah vermiyorlar

Parasını verdiğimiz halde Türkiye’ye silah satılmadığını belirten Akyüz, F-35 projesinden de çıkartıldığımızı ifade ederek “F-16 istiyoruz; bunları da vermiyorlar. Yunanistan’a acaba kışkırtmak, çocuğun başını okşar gibi ‘Aman yavrum, aman kuzum’ deyip, oraya yığınak yapıp da Yunanistan’ı bizim üstümüze mi salmak istiyorlar? Niyetleri nedir? Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güçlü, kuvvetli olması kimi korkutur?” şeklinde konuştu.

Yunanistan’ı üzerimize salacaklar

Akyüz, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğundan bugüne kadar hangi komşusunun toprağına el uzatmıştır? Bizim içimizdeki DEAŞ’ı da, PKK’yı da hepsini besleyen Yunanistan, Amerika, Almanya, Fransa, Hollanda ve İtalya. Benim kişisel görüşüm; Yunanistan’ı kışkırtarak, pohpohlayarak bizim üzerimize saldıracaklar ve NATO içinde müttefik devletlerin savaşını başlatacak olan Yunanistan’dır.”

Bize uçak lazım

Akyüz, Türkiye’deki zenginleri göreve çağırarak “Türkiye Cumhuriyeti’ndeki en fakirinden en zenginine kadar… Bizim ülkemiz şu anda hava savunma sanayi açısından bize uçak lazım. Bunu bize müttefikimiz vermiyor; o vermiyor bu vermiyor... TSK’nın bu savaş uçaklarını alabilmesi için ekonomik gücünün olması lazım. Türkiye’nin de şu anda böyle bir ekonomik gücü yok” dedi.

50-60-100 tane

Akyüz, projesini şu sözlerle anlattı;

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin şu anda dünya ekonomisinin daralması ve bizim ülkemizin üzerinde oynanan birçok senaryolardan dolayı, ekonomimizin zayıf olmasından dolayı bizim ülkemiz şu anda 50 tane, 60 tane, 100 tane uçak alması lazım acil. Bunun için ben kampanya başlatmak istiyorum. Ben naçizane olarak; Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ferdi olarak, bu topraklarda rahat uyuyabilmem için, rahat gezebilmem için, özgürlüğümü insanca yaşayabilmem için benim silahlı kuvvetlerimin güçlü olması lazım.”

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her kim olursa olsun...

“Bizim bu kampanyayla dileğim, temennim; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her kim olursa olsun; eğer bu kimlik Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak taşınıyorsa, taşıyan varsa gücü nispetinde ilgili kurumlar, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde açılacak olan bir hesaba ilk defa ben bin lirayla TSK’mıza, Türk Hava Kuvvetlerimize uçak alınması için kampanya başlatmak istiyorum.”

Bin lira yatıracağım

Akyüz, kampanyayı başlatmak için bankalara müracaat ettiğini fakat ‘tüzel kişilik olması gerektiği’ cevabını aldığını belirterek, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’e şu sözlerle seslendi;

“Ben vatandaş olarak öyle bir statüye sahip değilim. Öyle bir hesap açma imkânım yok; kanun buna müsaade etmiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, Sayın Genelkurmay Başkanımız, Sayın Milli Savunma Bakanımız böyle bir hesap açsın; ben oraya bin lira yatıracağım ve bu kampanyayı başlatacağım.”

TSK en uygun yerden alır

Akyüz, sözlerini şöyle sonlandırdı;

“Bu ülkenin vatandaşı eğer ülkesini seviyorsa ve bunu dünyaya ispat etmek istiyorsa; Türk’ün Türk’ten başka gücü yok. Biz Türk’üz, Müslümanız elhamdülillah… 10 tane mi lazım? 20 tane mi lazım? Benim ülkemin vatandaşı; fakiri de, zengini de bu parayı tedarik eder; TSK da gider en uygun yerden TSK’ya yakışan uçakları alır, getirir buraya koyar. Ben vatandaşların buna katkıda bulunmasını istiyorum. Bu ülkenin vatandaşlarının hepsi buna katkıda bulunsun. Temennim bu.”