Eskişehir iş ilanları için tıklayın

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ve Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında düzenlenen TOBB Ticaret Odaları Konseyi video konferansına katıldı. Video konferansta COVID-19 salgını kapsamında tüccarın taleplerine ilişkin mevcut durum ve alınan tedbirler değerlendirildi. TOBB Başkanı M.RifatHisarcıklıoğlu video konferans toplantısında yaptığı konuşmada, Ticaret Odaları tarafından iletilen taleplere ilişkin yürütülen çalışmaları konsey üyeleriyle paylaştı. Toplantıda konuşan ETO Başkanı Güler, TOBB nezdinde yapılan talepleri yineledi.

“Finansman tedbirleri genişletilmeli”

ETO Başkanı Güler, COVID-19 salgınının Eskişehir’e etkilerini konsey üyeleriyle paylaşarak mevcut durumu değerlendirdi. Güler yaptığı konuşmada öncelikli olarak finansman ihtiyacına dikkati çekerek “KGF kefaletiyle üyelerimize sağlanan kredilerde ne yazık ki bankaların yapıcı tavrını görmekten çok uzaktayız. Limitlerin dolduğu bahanesinin yanında, üyelerimizin “esnaf” olmadıkları için kredi kullanamayacaklarının iletildiğini üzülerek görüyoruz. Tüccarın finansman ihtiyacı, bankaların takdirine bırakılmayacak kadar kritik durumdadır. Üyelerimizin mevcudiyetini koruması için finansman ihtiyacı genişletilmelidir” ifadelerini kullandı.

“Üyemiz kaynaklara erişebilmeli”

Konuşmasında kaynaklara erişimde esnaf-tüccar ayrımına da dikkati çeken Güler, esnafların erişebildiği kaynakların tüccar için de erişilebilir olması gerektiğini vurguladı. Aksi durumda işletme sermayesini karşılamakta zorlanan tüccarın, istihdam başta olmak üzere birçok alanda ekonomik problemlerle yüzleşeceğini kaydetti.