Haber: Atahan Gezer

Polat, uygulamanın serüvenini Eskisehir.Net’ten Atahan Gezer’e anlattı.

Anadolu Üniversitesi Maliye ve İktisat Bölümlerinde çift anadal yaparak eğitimini tamamlayan ve Maliye alanından bölüm ikincisi olarak mezun olan 24 yaşındaki Ömercan Polat, 2018’den bu yana Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşıyor. Doktora hazırlıklarını da sürdüren Polat, ‘Hinner’ uygulaması üzerinde çalışması nedeniyle şimdilik doktora planlarını ertelediğini belirtti.

İNSANIN İÇİNDEKİ ANLAMINA GELİYOR

‘Hinner’ın her zaman hayali olduğunu söyleyen ve insanların hayatına dokunmaktan zevk aldığını ifade eden Polat “Hinner’ın ismi İngilizce insan anlamına gelen ‘Human’ın baş harfi olan ‘H’ ve içerideki-iç anlamına gelen ‘inner’ kelimelerinin birleşmesinden geliyor. İkisini birleştirdiğinizde ‘insanın içindeki’ anlamı çıkıyor“ dedi.

“KENDİME SORDUĞUM S0RULARIM VARDI”

Polat, uygulamanın ortaya çıkışını şu sözlerle anlattı;

“Din, cinsellik ve yalnızlık gibi konularda kendime sorduğum bir takım sorularım vardı. Proje de aslında bu şekilde ortaya çıktı. Bu konularda özgür bir şekilde, herhangi bir yargılanma olmadan ve farklı insanların duygu ve düşüncelerini merak ederek tartışmak istediğim bir grup arıyordum. Fakat böyle bir yer bulamadım. Düşündüm ki; aslında benim gibi pek çok insan var. Türkiye üzerinde büyük bir etki yaratabilir düşüncesiyle başladı.”

“YAPIM AŞAMASI SANCILI GEÇTİ”

Genç girişimci, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Hinner üzerinde yaklaşık 5,5-6 aydır çalışıyoruz. Yapım aşaması biraz sancılı geçti diyebilirim. Özellikle cinsellik ve din konularını barındırdığı için üzerinde çok düşünmemiz gerekiyordu. Çünkü çok hassas konular… Yapım aşamasında başta sadece ben vardım. Daha sonra bir yazılım şirketiyle anlaştım. Onlar da uygulamada gelecek gördükleri için yüzde 10’unu satın almak istediler. Şu anda uygulamanın yüzde 10’una sahipler.”

“İNSANLAR KİMSEYE SORAMADIKLARI SORULARA CEVAP BULACAK”

Hinner’ın günümüz sosyal medyasının gittiği yönün tam tersine gitmeye çalışan, gösterişten ve sahte hayatlardan uzaklaşmaya çabalayan insanların buluştuğu bir platform olduğunu söyleyen Polat, “Hedef kitlemiz bu insanlar… Günümüz sosyal medyası artık rahatsız edici bir boyuta ulaşmış durumda. Burada insanlara özgür düşünce ortamı yaratmayı sağlayan, mental sağlık üzerine odaklanan, insanların içlerinde sahip oldukları ve başkalarına kolay kolay anlatamadıkları duyguları yansıtarak kendilerini bulmasını sağlayan ve sorularına cevap bulmalarına yardımcı olan bir platform“ ifadelerine yer verdi.

HERKES SICAK KARŞILANIYOR

Genç girişimci, Hinner’da din, dil, ırk fark etmeksizin herkesin sıcak karşılandığını, mentalitelerinin ve uygulama kültürünün de bu şekilde olduğunu söyleyerek “İnsanları yargılamadan kendilerini bulmasına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Örneğin; din konusunda Türkiye’de insanların yüzde 99’u Müslüman fakat neden Müslüman olduklarını bilmiyorlar. Biz de bu tabuları kırmaya çalışıyoruz. Hinner’la Türkiye’de güzel bir trend yaratmayı düşünüyoruz. Günümüz sosyal medyasının aksine; insanların hayatına daha samimi bir şekilde dokunmayı hedefliyoruz. İnsanların daha derin düşünmesini ve kendilerini keşfetmelerini istiyoruz” sözlerini kaydetti.

“UMARIM TÜRKİYE’NİN EKSİKLİĞİNİ KAPATIRIZ”

Son derece güzel dönüşler aldığını belirten Polat, sözlerini şöyle noktaladı;

“Genelde ‘Eksik olan bir şeyi fark etmişsin. Umarım başarılı olursun’ cevabını aldım. Çünkü insanlar ve Türkiye buna aç durumda… Özgürlüğe ve kendilerini ifade etmeye aç… Umarım biz de Türkiye’nin bu eksikliğini bu projeyle kapatırız ve daha güzel bir yere getiririz. Daha yeni piyasaya çıkmamız nedeniyle çok fazla eksikliklerimiz var. Bundan sonra da bu eksikliklerimize odaklanarak uygulamayı geliştirmeye ve insanlara yardımcı olmaya çalışacağız.”

Uygulamaya Google Play ve App Store üzerinden ulaşılabiliyor.