Çalıştıkları gemiden Cebelitarık’ta inen gemi kaptanı Utku Töre ve arkadaşları Cebelitarık’ta büyükelçilik olmaması nedeniyle ülkeye dönüş için başvuruda bulunamadılar. Cebelitarık’tan yalnızca İngiltere’ye uçuş olduğundan İngiltere'ye uçmak zorunda kalan gemi kaptanı Töre ve 4 Türk vatandaşı hava şartlarından dolayı ancak cuma günü (27.03.2020) Cebelitarık’tan Londra’ya uçtular.

Cuma günü Rusya Havayolları olan Aeroflot ile Moskova üzerinden İngiltere’den İstanbul’a uçmayı planlayan vatandaşlarımız Aeroflot havayolu tarafından Rus vatandaşı olmadıkları gerekçesiyle uçuşa kabul edilmediler. Bugün de İngiliz Havayolları ile Sofya’ya uçmak isteyen vatandaşlarımız bu kez de Bulgaristan tarafından Bulgar vatandaşı olmadıkları için kabul edilmediler. Yalnızca transit için İngiltere’de bulunan ve vizeleri olmayan 5 vatandaşımız uçak bulamadıkları için zor durumda kaldı.

İngiltere Büyükelçiliğine de ulaşamayan vatandaşlarımız havaalanında mahsur kalmış durumdalar. Havaalanında yiyecek yerleri de dahil olmak üzere her yerin kapalı olmasından dolayı temel ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlarımız yetkililerden bir an önce yardım bekliyor.