Cumhuriyet, Sakintepe, Fevzi Çakmak ve Satılmışoğlu mahallelerinde üreticilerle bir araya gelen Çakırözer ve Süllü, art arda yaşanan felaketler sonrası büyük yara alan çiftçilerin ihtiyaçlarının acilen giderilmesi için çağrı yaptı.

Şehrin semt pazarlarının yeşil sebze ihtiyacının %70’ni karşılayan, dolu ve yoğun yağış sonrası zarar gören tarım alanlarının ayrıca 12 şehrin de yeşil sebze ihtiyacını karşıladığına dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partili vekiller “Büyük oranda hasar gören ürünleri çiftçimizin tekrar yetiştirmesi için hem maddi olarak gücü yok hem de mevsim şartlarında zamanı yok. Bu sebeple zor durumda olan üreticimizin kaybı acilen karşılanmalı, borç ertelemesi değil nakit desteği sağlanmalı. Şu an üretmez durumda olan üreticimiz kendi kaderine terk edilirse başta Eskişehir pazarı olmak üzere ülkemizin birçok noktasında ürün temini zorlaşacak” dedi.

“Yanlış tarım politikaları ve yüksek girdi maliyetleri yüzünden elinde avucunda ne varsa vererek, çoğu zaman borçlanıp, zarar ederek üretim yapan çiftçilerimizin 1 yıllık emeği yok oldu.” diyen Çakırözer ve Süllü “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, üreticimizin sorunlarını yakından takip ediyor ve sürekli olarak gündeme getiriyoruz. Çiftçimizin sesini duyurana kadar ve emeğinin karşılığını alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Eskişehirli çiftçilerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” dedi.