CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, Eskişehir’de Alpu’da yapılmak istenen kömürlü termik santrala karşı verilen mücadeleyi hatırlatarak, “Eskişehirli çevre sevgisini, aşkını Alpu mücadelesi ile gösterdi. Alpu’da zehir santraline karşı verdiğimiz mücadele dünyanın dört bir yanında örnek bir mücadele olarak çevrecilerin önünde hep olacak. Çevre bilinci en yüksek kentlerden biri olan Eskişehir’imizde bundan sonra da toprağımızı, havamızı, suyumuzu, doğamızı ve yaşam alanlarımızı korumaya devam edeceğiz” dedi.

“ALPU MÜCADELEMİZ TÜM ÇEVRECİLERE ÖRNEK”

CHP’li Utku Çakırözer, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çakırözer, mesajında Alpu’da verilen çevre mücadelesini hatırlatarak, “Yüzbinlerce Eskişehirli Alpu’da yapılmak istenen zehirli termik santrale karşı verimli topraklarımıza, temiz havamıza suyumuza, doğaya, geleceğimize sahip çıktık. Eskişehir çevre sevgisini Alpu mücadelesi ile gösterdi. Bundan sonra da Kaymaz’da ve Türkiye’nin dört bir yanında mücadelemizi sürdüreceğiz. Alpu mücadelemiz Türkiye’ye örnek bir dosya olarak çevrecilerin önünde hep olacak” mesajını verdi.

“TOPRAĞIMIZI, HAVAMIZI, SUYUMUZU HEP KORUYACAĞIZ”

Çakırözer, mesajında Kaymaz’da yapılmak istenen 2. Siyanürlü Atık Havuzu girişimlerini de değinerek, “Dünya Çevre Günü'nün bu yılki teması dünyanın biyolojik değerlerinden her gün biraz daha yoksun kaldığına dikkati çekmek için ‘biyolojik çeşitlilik’ olarak belirlendi. Biyolojik çeşitlilik, 8 milyon bitki ve hayvan türünü, onları barındıran ekosistemleri ve bunlar arasındaki genetik çeşitliliği içermekte. Kaymaz’da yapılmak istenen ikinci siyanürlü atık havuzu alanında 13 endemik bitki türünün, hassas kategoride olan kuş türlerinin bulunduğunu biliyoruz. Sürdürülebilir bir dünya için doğal yaşam çeşitliliğinin korunması hepimiz için önemli bir yere sahip. Bizler Alpu’da verdiğimiz çevre mücadelemizi bundan sonra da kararlılıkla sürdüreceğiz. Verimli topraklarımıza, temiz havamıza, suyumuza, yaşam alanlarımıza, doğamıza kararlılıkla sahip çıkacağız” dedi.