Son yıllarda ihracatı ve sahip olduğu kalite belgeleriyle sektörde önemli bir oyuncu haline gelen Albayrak Makine, raylı sistemler alanında önemli bir başarıya daha imza attı. Tasarım ve imalatını kendisi gerçekleştiren Albayrak Makine, ilk ihracatını Belarus Cumhuriyeti'nin Minsk Metro işletmesine yaptı.

BAKAN VARANK GURUR DUYDU
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından Albayrak Makine’yi tebrik etti. Bakan Varank “Sanayicilerimiz bizi yurtdışında gururlandırmaya devam ediyor. Minsk metrosunun Peron Ayırıcı Kapı Sistemlerini, KOSGEB ve TÜBİTAK ile desteklediğimiz Eskişehirli Albayrak Makine üretti. #MilliTeknolojiHamlesi tam gaz sürüyor” paylaşımı yaptı.
Albayrak Makine Elektronik Genel Müdürü Gürhan Albayrak da “Yerli ve milli olarak ürettiğimiz Peron Ayırıcı Kapı Sistemleri’ni Belarus'un Minsk şehrinde işletmeye aldık” dedi.

TÜRKİYE’NİN İLK YERLİ VE MİLLİ PAKS’I
Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi Koordinatörü Dr. İlhami Pektaş da “Türkiye’nin ilk yerli ve milli peron ayırıcı kapı sistemi” başlığıyla yaptığı açıklamada “Üyemiz Albayrak Makine'yi Avrupa Yakası'nın ilk sürücüsüz ve en çok yolcu taşıyacak metro hattı olan KMM hattında Peron Ayırıcı Kapı Sistemlerini (PAKS) ürettiği için tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyoruz” diyerek tebrik etti.
Esenler Belediyesi de “Açılışı 28 Ekim’de yapılan Mahmutbey–Mecidiyeköy metro hattı ilçemizdeki Giyimkent–Tekstilkent ve Oruçreis istasyonları ile vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. Hayırlı olsun” paylaşımı yapmıştı. Bu hatta da Albayrak Makine’nin PAKS’ları kullanılıyor.