Haber: Atahan Gezer

Okul Müdürü Ahmet Berberler

Başarıları hep beraber elde ediyoruz

“Okulumuzda –tabi sadece sportif anlamda değil- akademik, sosyal kültürel birçok anlamda, birçok faaliyet bir arada yürüyor. Bunu ilk başta tabi ki öğretmenlerimizle birlikte yapıyoruz. Yani bunu ben tek başıma, Ahmet Berberler olarak değil; okulumuzun tüm bireyleri, tüm çalışanları, tüm öğretmenlerimiz, müdür yardımcılarımızla beraber bu başarıları elde ediyoruz.”

Gerek yerelde gerekse ulusalda

“Zaten ekip çalışması olmamış olsa tek başına kimsenin elde edebileceği başarılar değil. Sportif anlamda gerçekten son zamanlarda –gerçi pandemiyle sekteye uğramış olsa da- ciddi başarılar elde ettik. Bunu gerek yerelde gerek ulusal düzeyde söyleyebiliriz. Uluslararası ortaokul çağlarında olmadığı için uluslararası başarılardan söz edemiyoruz. Ama ulusal başarılar birçok branşta mevcut.”

Birçok sporcu çocuğu camiaya kazandırdık

“Öncelikli olarak futbol branşından bahsedecek olursak; okulda çalışmaya başladığımız 2015 yılından bu yana Eskişehir birinciliği hep bizim okulumuzda. Bunun yanında Türkiye dereceleri de mevcut. Özellikle 2017’de Yıldız Erkek Futbol Takımımız Türkiye ikincisi; Küçük Erkek Takımımızsa Türkiye dördüncüsü olmuştu. Hatta şu anda Eskişehirspor’da top koşturan ve milli olan birçok futbolcumuz da yine bizim okulumuzdan mezun oldu. Bunların içerisinde Buğra Çağlayan, Avusturya’ya transfer olan Metehan Altunbaş, yine Eskişehirspor’da oynamaya devam eden Eren Altıntaş, kaleci Alp Köse, Doğukan Ünal, Selman, Metehan gibi birçok sporcu çocuğu camiaya kazandırmış olduk.”

Altyapıyla beraber çalışıyoruz

“Zaten altyapıyla beraber çalıştığımız için diğer branşlarda da böyle. Gerek okulumuzdaki beden eğitimi öğretmenlerimiz gerekse branşı beraber yürüttüğümüz kulüplerdeki hocalarımızın ortak başarısı bu… Altyapıyla beraber çalıştığımız ve altyapıdaki öğrenciler bu okulda okuduğu için başarı da böylelikle birlikte gelmiş oluyor. Bunun yanında voleybol branşında da yine Kız Voleybol Takımında gerek yerelde gerek ulusalda derecelerimiz var. Orada yine DSİ’yle beraber çalışmalarımızı yürütüyoruz. Badminton branşında yine milli olan sporcularımız var. Halen badminton branşında başarılar devam ediyor.”

Milli olan öğrencilerimiz var

“Badmintonun haricinde oryantiring branşında gerek küçük gerek yıldız branşta, gerek kız gerek erkek takımlarında yine Türkiye derecelerimiz var. Hatta bu öğrencilerimiz lise öğrenimlerine devam ederlerken de yine orada sportif faaliyetlerini sürdürüyorlar. Bunların içinde milli olan öğrencilerimiz de mevcut. Yüzme branşı keza aynı şekilde devam ediyor.”

Bu başarı birçok okula örnek teşkil edebilir

“Ama özellikle ben atletizm branşından bahsetmek istiyorum. Çünkü son zamanlarda atletizmde mezun olan öğrencilerimiz artık milli olmaya başladılar. Bu başarının bence hem Eskişehir genelinde hem de Türkiye genelinde birçok okula örnek teşkil edebileceği kanaatindeyim. Şöyle ki; 2017 yılında okulumuza Gençlik Spor’dan gelen antrenörlerimiz vardı. Bunlar; Gökhan Dede, Hayrunnisa Dede aynı zamanda Bülent Uzun arkadaşlarımız… Okulumuza gelerek küçük yaştaki öğrencilerden seçmeler gerçekleştirdik. Daha sonra okulumuzdaki beden eğitimi öğretmenlerimiz Mustafa Yıldırım ve Aydın Üstünol’la beraber ortaklaşa, antrenörlerle birlikte antrenman programlarını yaptılar ve çocuklarla çalışmaya başladılar.”

Olimpiyat şampiyonalarında isimlerini duyacağız

“Bunun neticesinde şu an mezun olan ve artık milli forma giyme derecesine eren özellikle Ayça Fidanoğlu, Bade Fidanoğlu, Elif Naz Köseoğlu, Sude Naz, Selen Canlı, Elif Aydın… Bunlar çok önemli isimler… Neden önemli isimler? Çünkü Allah nasip ederse bunları ilerleyen süreçte gerek Avrupa gerek dünya, belki olimpiyat şampiyonalarında ismini duyacağımız öğrenciler olacak.”

Hem şehrimizi hem de ülkemizi temsil edecekler

“Geçen haftalarda İstanbul’da yapılan olimpik kadro seçmelerinde okulumuz mezun öğrencilerinden Ayça Fidanoğlu ve yine Melahat Ünügür Ortaokulu Spor Kulübünde spor hayatına başlamış Edanur Tulum, bu olimpik kadro seçmelerinde 2024 Olimpik Kadrosuna girmeye hak kazandılar. İki sporcumuz burada, inşallah 2024’de olimpiyatlarda hem şehrimizi hem de ülkemizi temsil edecekler.”

Balkan ikincisi oldular

“Hatta geçen haftalarda Balkan Şampiyonasına gitmeye de hak kazanmışlardı. Ayça Fidanoğlu pozitif olduğu için katılamadı ama Edanur Tulum Gençler Balkan Şampiyonasına katıldı ve orada 400 metrede Balkan üçüncüsü oldu. Yine aynı yarışmada Edanur Tulum’un da içinde bulunduğu bayrak takımımız Balkan ikincisi olmayı başardılar. Aynı zamanda orada Türkiye rekoru da kıracaklardı.”

Göğsümüzü kabartmaya devam edecekler

“Bizi burada aslında en çok gururlandıran… Ayça gidemedi ama gitmiş olsaydı iki sporcumuz birden Balkan Şampiyonasında göğsümüzü kabartacaklardı. İnşallah ileride gerçekleşecek şampiyonalarda yine gerek şehrimizin gerek ülkemizin gerek bizlerin ve antrenörlerinin göğsünü kabarmaya devam edecekler diye düşünüyoruz.”

En önemli şey ekip çalışması

“Burada aslında en önemli şey ekip çalışması… Çünkü kolektif bir çalışma gerektiriyor. Her branşın kendine has özellikleri, antrenörleri ve her branşın da kendine has bir çalışma sistemi oluyor. Gençlik Spor Müdürlüğüyle –atletizm branşı için konuşuyorum- kolektif çalışıyoruz. Oradaki antrenörlerimiz ve bizim beden eğitimi öğretmenlerimizin iş birliği içerisinde olmaları zaten bu başarıyı getiriyor. Çünkü okulda öğretmenleri, okul sonrasında da antrenörleri öğrencileri neredeyse 7/24 devamlı gözetim altında tutuyorlar. Çalışmalarını beşinci sınıftan itibaren başlatıp sekizinci sınıfa kadar; bazen yeri geldiğinde haftada 4-5 gün antrenmanlar gerçekleştiriyorlar.”

Kazandırmaya devam edeceğiz

“Dolayısıyla buradaki başarı; antrenörümüzün ve öğretmenimizin yetenekli olması; ikincisi gözleminin iyi olması ve yetenekli, başarılı olabilecek öğrenciyi tespit edebilmeleri ve akabinde de düzgün, disiplinli bir çalışmayla çocukları ileriye doğru taşımaları. Biz bu konuda Türk sporuna birçok branşta sporcu kazandırdık. Kazandırmaya da devam edeceğiz. Ama bunun mahsullerini artık yavaş yavaş sporcularımız ay yıldızlı formayı giymeye başladıkça daha da fazla görmeye başlayacağız.”