Avcı ve Günay, Tarım ve Orman Bakanlığı’na hibe desteği için teşekkür etti. Eskişehir’e hayvancılık ile alakalı verilen destek miktarı 2021 yılının ilk yedi ayında 39 Milyon TL’yi buldu.

59 PROJEDEN 58’İ ONAYLANDI

Prof. Dr. Nabi Avcı konu ile alakalı, ‘’Tarım ve Orman Bakanlığımızın hayvancılığa yönelik verdiği desteklerden şehrimiz en yüksek oranda yararlanmaya devam ediyor. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine yönelik yatırımların başvurularının 1-31 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılması planlanmıştı. İl Müdürlüğümüzce 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin de içinde bulunduğu oldukça kısıtlı olan bu zaman zarfında İlçe Müdürlüklerimize bilgilendirmelerle koordinasyon planlamaları yapıldı. Üreticilerimize ve tarımın paydaşlarına hızlı bir şekilde ulaşabilmek için hayvan pazarları da dahil tüm ortamlarda binlerce bilgilendirme broşürü dağıtılarak “Kimliğini Al Gel” sloganıyla duyurular yapıldı. İlimizde başvurusu yapılan 59 projeden daha önce hibe alan biri elenerek 58 proje Bakanlığımıza onaya sunulmuştu. 58 projenin tamamı Merkez Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından da uygun görülerek onaylandı. Tüm hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.

PROF. DR. GÜNAY: SÜRDÜRÜLEBİLİR KIRSAL KALKINMA İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Tarım ve hayvancılığın sürdürülebilir kırsal kalkınma ile alakalı kilit rol oynadığını belirten Prof. Dr. Günay, ‘’Onaylanan projeler ile İlimizde 6.84 Milyon TL + KDV toplam proje tutarı olan 58 proje için “Temmuz ayında 9 Milyon TL hibe desteği sağlanacak. Bu yalnızca bu dönemdeki destek. Yıl boyunca ilimize yapılan hibe tutarı 39 Milyon TL. Bu projeler sürdürülebilir m Ve kırsal kalkınma açısından çok değerli projeler. Hayvan yetiştiriciliği tarımsal üretimin ayrılmaz bir parçasıdır, hayvansal üretim bitkisel tarımdan elde edilen ürünlerle yapılmaktadır. Kısacası hayvancılık ve tarımsal üretim entegre bir şekilde gelişmelidir. Ülkemiz topraklarının daha verimli kullanılması ve Türk Çiftçisin refahının arttırılması doğrudan hayvansal üretimin arttırılmasına bağlıdır. Bu projeler katma değer üretecek ve ilçelerimiz, ilimizin ve ülkemizin kalkınmasına önemli pay sahibi olacak.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.