Eskisehir.net’te Sedef Medya Grup Başkanı Cihan Yıldırım’ın sorularını yanıtlayan Ateş’e DEVA’nın anketlerdeki oy oranları soruldu. Ateş, şöyle cevap verdi: “Anketler manipülasyondan ibaret. Son anketlerde bizi yüzde 5’in üzerinde gösteriyor. Avrasya olsun, MAK olsun, ORC olsun, Metropol olsun… Bunların bir kısmı iktidar partisine de yakın. Ama bizim durumumuz bunun ötesinde. Çünkü bir korku iklimi var. İnsanlar ne düşündüğünü söyleyemiyor, açık açık ifade edemiyorlar. Biz bunu sahada görüyoruz zaten. Bizzat yaşıyoruz. Bütün bunlara rağmen her geçen gün insanların gönlüne girdiğimizi, onların beğeni ve sempatisini Genel Başkanımızın kazandığını yükselen bir trend içinde olduğumuza inanıyoruz. Durum bizim açımızdan gördüğünüzden daha iyi.”

Ateş, Eskişehir ile ilgili hedefleri için “Eskişehir’den milletvekili çıkarmak istiyoruz. Buna inanıyoruz. Bu yönde çalışıyoruz. İYİ Parti için yüzde 3-5 deniyordu yüzde 9-10 aldılar. Bizde o durumdayız. Anketlere bakmayın” dedi.

Muhalefet partileriyle beraberiz
Ateş, DEVA’nın Cumhur ya da Millet İttifakı içinde yer almadığının hatırlatılması üzerine “Bu soru sorulduğu zaman Genel Başkanımız net bir şekilde ‘Biz Cumhur İttifakı’nın bir bileşeni olmayacağız’ diyor. Bu kesin… Şu andaki ucube Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden bir an evvel güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş için ne gerekiyorsa yapalım diyen muhalefet partileriyle beraberiz” dedi.

Doğu ve Güneydoğu’da ikinci partiyiz
Ateş, partisinin ülke genelindeki durumundan bahsederken “Doğu ve Güneydoğu’da ikinci partiyiz. Oralarda partimize müthiş bir teveccüh var. Oradaki rüzgârı inşallah yavaş yavaş Batı’da da yakalıyoruz. 50 ilde kongre yaptık. Henüz büyük 5-6 ilde kongre yapmadık. Biz merkezde bir partiyiz. Herkese hitap ediyoruz” diye konuştu.

Ateş, erken seçim beklediğini ifade ederek “Seçim 2022’nin sonbaharına yapılır diye düşünüyorum” dedi.