Eskisehir.Net muhabirinin edindiği bilgiye göre kentimizdeki vaka sayısında ciddi artış var. Kovid-19 ile mücadeleyi başarıyla götüren illerden biri olan Eskişehir’de normalleşmenin başladığı Haziran’dan sonra vaka sayısı her geçen gün arttı.

Eskişehir’de günlük vaka sayısı 500’lü rakamlara ulaştı. Hastane kapasitelerinin zorlanmaya başladığını ifade eden yetkililer, ‘’Şu an için ihtiyaca cevap verecek durumdayız. Ancak hasta sayısı her geçen gün artıyor. Sağlık sistemine ani yüklenme olmamalı. Herkes tedbirli olmalı. Kurallara bundan sonraki süreçte daha çok uyulmalı’’ diye konuştu.

Üç üniversitesinde yaklaşık 70 bin öğrenci okuyan Eskişehir’de üniversiteler yüz yüze eğitime başlamadı. Pandemi süreci halkın duyarlılığı sayesinde şu ana kadar başarılı şekilde yürütüldü.

Can kaybının 100’e yaklaştığı Eskişehir’de tanınmış bazı isimlerin kovid-19 testleri pozitif çıktı. AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, EOSB Başkanı Nadir Küpeli, ETO Başkanı Metin Güler, iş insanları Ali ve İbrahim Eldem, Gazeteci Aydın Sarığolu, Meclis Üyesi Erkan Koca ve Eskişehirspor’un iki oyuncusunun korona testi pozitif çıkmıştı.

Cemiyet hayatının tanınmış isimlerinden Öztekin Sigorta’nın sahibi Emirdağlı Hakkı Öztekin ise korona ile mücadelesini kaybetmişti.