Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Haftalık programında Sedef Medya Grup Başkanı Cihan Yıldırım ile öne çıkan gelişmeleri yorumladı. Özcan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
“AK Parti olarak şehre ne hizmet yaparsak yapalım illaki eleştirilir hatta ‘bu hizmeti yapmazsak daha iyi’ diye getirilir, birçok asparagas ve dezenformasyon haberleri yayılır sonuçta derler ki ‘Bunlar bu dezenformasyonu düzeltmek için efor sarf ederler dolayısıyla da memlekete nasıl bir iyilik ve hizmet yaptığını anlatamazlar taktiği vardır burada. Bizim karşılaştığımız en büyük sorunlardan birisi bu. Bir hizmet yapıyoruz, o hizmetin ne kadar hayırlara vesile olduğunu anlatmaya başlayacağımız bir anda ‘biliyor musunuz aslında bu neye hizmet etti, kimi zengin etti, nasıl bir maliyeti var falan gibi anlamsız bir takım dezenformasyonla geliyorlar bu sefer bizde savunmaya geçiyoruz. Asıl anlatmam gereken hizmeti anlatamıyoruz. Bu bir taktik… Bazı arkadaşlar statla ilgili ‘anılarımızı yok ettiniz’ diyor. Türkiye’de olmayan bir formülü Bakanımız Nabi Avcı ile icat edilmiş, bulunmuş… Şimdi ne oluyor? Onu üniversitenin parasıyla yapmıştınız da, bunu da Türk Dünyası’nın parasıyla yapmışmışınız da aslında ortada hükümetin bir yatırımı yokmuşmuş da dünya kadar asparagas işlerle uğraşıyoruz. AK Parti’nin rekor oy aldığı illerden bize ‘Bu formül Eskişehir için bulunmuş, bizim için niye bulunmuyor’ dendi.”
Sırtımız da sopa yemekten morarıyor
“Ben anlamıyorum… Bir tarafta plaketler alan ama o plaketlerin niçin verildiğini Eskişehir’in bilmediği ama o plaketlerin de aslında çok büyük bir başarı neticesinde alındığını düşünen bir şehir var. Belediyecilik anlamında o kadar çok hizmete ve esere ihtiyacımız olduğu dönemde her türlü bahanesini anlayışla karşılayan bir atmosfer var bu şehirde ama biz hizmetlerimizle dövülen bir parti haline dönüştük bu memlekette. Biz bunu hak etmiyoruz. Tamam, muhalif bir gazeteci olabilirsiniz, muhalif bir vatandaş olabilirsiniz, siyasetçi olabilirsiniz ama el insaf! Biraz da takdir edin, teşekkür edin ki motivasyonumuz olsun… AK Parti olarak Eskişehir’de ellerimizle çalışıyoruz, sırtımızda sopalar eksik olmuyor. Ellerimiz çalışmaktan nasır tutuyor, sırtımız da sopa yemekten morarıyor.”
Başlıkları hak edecek ne yaptık?
Hasan Polatkan Havalimanı meselesinde “Eskişehir’i cezalandıramazsınız. Eskişehir’e ihanet edemezsiniz” başlıkları gördüm. Bak bak bak… Biz bu başlıkları hak edecek ne yaptık Allah rızası için söylesin birisi ya… Böyle bir başlık Eskişehir’e yakışmıyor. Biz bu şehirde her seçimde birinci parti çıktık. Halk zaten beni taltif ediyor. Yanlış varsa konuşalım… Hasan Polatkan Havalimanı’nda olduğu gibi… Ama iş ihanete ve cezalandırmaya gelirse ben çok beylik laflar ederim. Ve bunun altından kalkamaz arkadaşlar. Ben Bodrum’un kanalizasyonunu yaptım. İzmir’in metrosunu, tramvayını kim çözdü?