Mahalleli, dere yatağının taşması sonucu evlerini ve hayvanlarının bulunduğu ağılları kurtarmak için canla başla çalıştılar. Vatandaşların yardımına Hamidiye Şantiyesi’nden Büyükşehir Belediyesi ve ESKİ’nin ekipleri koştu.


Arslanlı Mahallesi sakinleri 15 yıl önce yaşadıkları sel ve heyelan felaketini dün gece yarısı bir kez daha yaşadılar. Köyün yakınlarından geçen dere yatağının yoğun yağış sonucunda taşmasıyla yaşanan heyelan yürekleri ağızlara getirdi.
Gece saat 23.00 sırasında aşırı yağışlar sonucu Çifteler İlçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Arslanlı Mahallesi yakınlarındaki dere yatağı taşarak heyelana dönüştü. Su sesiyle uykularından uyanan mahalleli hemen evlerinde yaşayan ailelerini ve ağıllarındaki hayvanları kurtarmanın telaşına düştüler. Hızla köyün içine yayılan su ağılları bastı.


Arslanlı Mahallesi Muhtarı Adem Saraç telefonla, AFAD, Büyükşehir Belediyesi ve Çifteler Belediyesinden yardım istedi. Büyükşehir Belediyesi’nin mahalleye 58 kilometre uzaklıkta bulunan Hamidye Şantiyesi’nden ekipler büyük bir hızla yola çıktılar. AFAD ekibinin su boşaltma aracı çalışmadığı için mahalleliye yardım edemedi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bir kepçe, bir greyder, üç kamyon ve ESKİ’den bir vidanjör ile olay yerine vardı. ESKİ vidanjörü ağılları basan çamurlu suyu kısa zamanda boşaltarak, hayvanların telef olmasına engel oldu. 


Köy yolunda dere yatağının geçtiği bölümde oluşan büyük hasarı gidererek yolu taşıt trafiğine açan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, geç saatlere kadar çalıştı.
Mahalle muhtarı Adem Saraç, yıllardır DSİ ve Yol işleri’ne yaptıkları başvurulara rağmen herhangi bir önlemin alınmadığını belirterek, “Kısa zamanda yardımımıza koşan ekiplere şükran borçluyuz” dedi.