Olay İstiklal Mahallesi’nde sabah saatlerinde yaşandı. Ekmek almaya giden bir vatandaş çöp konteynerı yanında bırakılmış akvaryum gördü. Biraz dikkatli bakan kişi, içinde kıpırdamalar gördü. Akvaryum üzerindeki kartonları kaldıran vatandaş, içerideki hamsterlerı gördü. Çevreden geçenlerden yardım isteyen şahıs, iki minik yavrunun öldüğünü fark etti.

Odunpazarı ekipleri anında geldi
Su ve gıda verilen hamsterlerın suyu kana kana içmesi izleyenleri hem duygulandırdı hem öfkelendirdi. Bir yetişkin hamsterın daha hareketsiz yattığını gören mahalle sakinleri ve esnaf, Odunpazarı Belediyesi’ne haber verdi. Belediye’nin Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri kısa sürede olay yerine geldi. Özel araçla gelen ekipler, hamsterlerın tedavi ve bakımları için Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ne teslim edileceğini bildirdi.

Artık bize emanetler 
Daha önce de sokakta çeşitli hayvanlar bulduklarını ifade eden mahalleli “Bir hevesle alınıyor sonra bakılmıyor. Hiç olmazsa sokağa atmayın. Bunlar da can taşıyor. Arayın belediyeleri ya da ilgili dernekleri gelip alsınlar. Yazık günah bu sıcakta hayvanlar aç susuz olur mu” diye tepki gösterdi. Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri hayvanların haline üzülen vatandaşa “Hiç merak etmeyin. Artık bize emanetler. Her aşamayı sizlerle paylaşacağız, bilgi vereceğiz” dedi.