Günay açıklamasında, ‘’Bugüne kadar iyi günde kötü günde hep çiftçimizin yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz. İlimizde 22-23 Mayıs tarihlerinde yaşanan don olayı ve Haziran ayında yaşanan dolu olayı sonrası çiftçilerimiz zarar görmüşlerdi. Bu konuyu ilk günden beri yakından takip ediyorduk. Sayın Valimiz Erol Ayyıldız hasar tespit çalışmarı biter birmez Temmuz ayı başında gereken girişimlerde bulundu, biz de takibini gerçekleştirdik ve bugün Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı tarafından Eskişehir’de yaşanan don olayına yönelik 11 Milyon Türk Lirası tutarında destek ödemesinin valiliğimize yapılması konusunda gerekli kararın çıktığını sizlere bildirmekten mutluluk duyuyorum. 12 İlçemizde çiftçilerimizin yaralarını saracak bu ödemeler Kaymakamlarımızın başkanlığında kurulacak afet tespit komisyonları aracılığı ile dağıtılacak olup gerekli bilgilendirmeler kısa zaman içerisinde yapılacaktır’’ şeklinde konuştu.

AFET SONRASI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Prof. Dr. Günay, afet sonrası gerekli araştırma ve tespitler sonrası bir bilgilendirme notu paylaşmış ve konu ile ilgili açıklama yapmıştı. Günay, ‘’Yaşanan don olayı ile ilgili 27 Mayıs günü Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ile görüşme yaptım, durumu ilettim. TARSİM kapsamında bulunan hasar tespit bilgileri Tarım Bakanlığımıza sunulacak. Kapsam dışında kalan hasar için Valiliğimiz Cumhurbaşkanlığı idari işler başkanlığından acil destek ödeneği için talep bulunabilecektir. Süreç devam ediyor.” Şeklinde açıklamada bulunmuştu. Günay bu süreçteki girişimler sonucunda bu ödeneğin Eskişehirlilere sağlanmış olmasından dolayı mutluluğunu ifade etti.

VATANDAŞIMIZ ÖNCELİĞİMİZ

Günay ayrıca, ‘’Şehrin Milletvekili olarak benim önceliğim her zaman vatandaşlarımız oldu. Siyasi çekişmelerden, çözüm odaklı olmayan gereksiz tartışmalardan hep uzak durdum. Bunlara vakit ayırırsanız, millete hizmet etmeye fırsatınız olmaz. Ben destekleri için Sayın Cumhurbaşkanımıza ve çalışmaları için Sayın Valimiz Erol Ayyıldız’a da çiftçilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. İş birliği ve çözüm odaklı yaklaşım her zaman Eskişehirliler için yarar sağlayacaktır. Boş gündemleri bırakıp hemşerilerimizin sorunlarına nasıl çözüm bulacağımızı, bu şehre nasıl hizmet edebileceğimizi konuşalım. İnşallah ilerleyen dönemde kırsal kalkınma anlamında daha güzel haberler vermek istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

YAŞANAN AFETLERDE ÇİFTÇİMİZİN YANINDA OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Prof. Dr. Günay, Milletvekili olmadığı dönemde yine bir don olayı ile alakalı girişimleri ile Eskişehirli Çiftçilere destek müjdesi vermişti. 2015’ten beri yaşanan afetlerde Eskişehirlilerin yanında olmaya çalıştığının altını çizen Günay, “Milletvekili olmadığım dönemde de yine buna benzer bir afet yaşanmış, dört ilçemizde seralarımız hasar görmüştü. Başbakanlık AFAD Başkanlığından yaklaşık 5 milyon liralık destek gelmiş, Eskişehirli üreticilerimiz tarihin en yüksek desteğini almıştı. Şimdi alınan 11 milyonluk destek, bunun iki katından fazla. Duamız böyle afetlerin hiç yaşanmaması ama bu doğa olayları ile karşılaşıldığında da devletimizin imkanları ölçüsünde yanımızda olduğunu bilmek büyük bir güvence. Şehrin milletvekili olarak da böyle bir durumda gerekli kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte en hızlı ve etkin aksiyonu almak adına çalışıyoruz. Önemli olan koordinasyon, uyum, takip. Çiftçilerimize hayırlı olsun.’’ Şeklinde konuştu.