Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Günyüzü Mahallesi’nde çiftçiler ile bir araya geldi. 

Porsuk Barajı’nın kapaklarının yaz ayında kontrolsüzce açılarak Eskişehir'in susuz kalma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, yaptığı konuşmada Porsuk Barajı’nın kapaklarının Polatlı ve Sivrihisar’daki köylere su verilmesi sebebi ile kontrolsüz bir şekilde DSİ tarafından açıldığı söyledi.

Süllü konuşmasını şöyle sürdürdü: "Giderek su seviyesi düşmekte ve önümüzdeki yılda Eskişehir susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya bırakılmaktadır. Porsuk Barajı seviyesi şu an yüzde 40'larda. Eskişehir’in hem içme hem de sulama için kullandığı su Ankara’dan talimat geldiği belirtilerek serbest bırakılmıştır.  Eskişehir'in ihtiyacı olan su Ankara'nın köylerine veriliyor. Barajın seviyesi yüzde 35'e düştüğü takdirde tarıma su verilemeyeceğini söyleyen yetkililer ürünlerini sulayacak çiftçiye yaz boyunca nasıl su sağlayacaklar? Bu konuyu meclis gündemine taşıyarak Eskişehirlilerin, çiftçilerimizin su ihtiyacının neden gasp edildiğinin takipçisi olacağız."