Eskişehir iş ilanları için tıklayın

Koronavirüs salgını dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü virüsün etkilerini en aza indirmek için gerekli önlemleri alarak, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Covid-19 mücadelesi kapsamında müdürlük olarak alınan önlemler, yürütülen çalışmalar ve gerçekleştirilen destek çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Sanayicimize en az 50 milyon liralık kredi paketi yolda

Virüsün Eskişehirli sanayicilere olan ekonomik etkilerini azaltmak için yoğun mesai harcadıklarını aktaran Küpeli, “Sanayicilerin krediye kolay ve ucuz ulaşabilmeleri için en az 50 milyonluk bir kredi paketinin oluşturulması ve sanayicilerimize kullandırılması konusundaki çalışmalarımız hızla sürüyor. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulunun “Nefes Kredisi Projesi” kapsamındaki çalışmasına Eskişehir OSB Yönetimi olarak bizde katkı sağlama kararı aldık. Proje kapsamında EOSB’ye kayıtlı sanayicilerimize en az 50 milyon TL tutarında olması planlanan bir kredi paketinin kullandırılması için kurumlar arası idari ve bürokratik süreçler halen devam ediyor. Yasal süreçler tamamlandığında bu konuda sanayicimize ilerleyen günlerde bir bilgilendirme yapacağız. Eskişehir OSB Yönetimi olarak her zaman üreten ve iş yapan sanayicimizin yanındayız. Bu kapsamda sanayimizdeki çarkların durmaması için firmalarımızı düzenli olarak arayarak ihtiyaçlarını tespit ediyoruz, gelen talepleri Sanayi Bakanlığı’na ve ilgili mercilere iletiyoruz. Bu dönemde sanayimiz ile bakanlığımız arasında ciddi bir köprü vazifesi görmekteyiz. Gelen tüm talepler değerlendirilmekte ve ilgili mercilerle paylaşılmaktadır” dedi.

Sağlık çalışanlarını unutmadık

Bu zorlu süreçte sağlık çalışanlarını da unutmadıklarını belirten Başkan Küpeli, “Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğüne doktor ve sağlık çalışanlarına iletilmek üzere ilk etapta maske ve eldiven desteğinden bulunduk. İkinci etapta yine Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğüne ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesine tek kullanımlık tulum ve önlük desteği sağladık. Bizler ve halkımız için cansiperane bir şekilde çalışan sağlık çalışanlarımızı asla unutmadık, elimizden geldiği ölçüde onlara destek olmayı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Personelimizi koruyoruz

Eskişehir OSB Müdürlüğünde alınan önlemelerden de bahseden Başkan Küpeli, “Pandeminin ilk ortaya çıktığı günden bu yana devletimizin açıkladığı tüm tedbirleri kurumumuzda çok hassas ve dikkatli bir şekilde uyguluyoruz. Kurum personelimiz de dönüşümlü çalışma sistemine geçildi ve sosyal mesafe kuralını azami şekilde uyguluyoruz. Tüm personelimize sürekli maske dağıtıyoruz, herkesin maskeyle çalışması sağlanmış durumda. Personelimizin ve gelen tüm kişilerin her gün düzenli ateş ölçümünü yapıyoruz. Yine dezenfeksiyon işlemleri tüm birimlerimizde sürekli olarak yapılmakta olup, ek olarak sosyal tesislerde, camilerimizde ve lojistik merkezinde de aynı uygulamaları düzenli olarak yapmaya devam ediyoruz. OSB içinde yaşamını sürdüren ve gözetimimiz altında olan sokak hayvanlarımızda unutmadık. Onların da mama desteklerine ve beslenmelerine aralıksız devam ediyoruz. OSB Arıtma Tesisinde Covid-19 virüsü için kireç uygulamasına geçilmiş olup, arıtılmış suda oluşabilecek Covid-19 etkisinin tamamen giderilmesi sağlanmıştır” şeklinde konuştu.

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, kurumu olarak yaptıkları çalışmaları başlıklar halinde şöyle sıraladı:

EOSB’DEKİ SANAYİCİLER İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR

1-Sanayicilerin krediye ucuz ulaşmaları için en az 50 milyonluk bir kredi paketi oluşturulması için çalışmalar sürüyor. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulunun “Nefes Kredisi Projesi” kapsamında Eskişehir OSB olarak bu projeye katkı verme kararı aldık. Proje kapsamında EOSB’ye kayıtlı sanayicilere en az 50 milyon TL tutarında bir kredinin kullandırılmasını planlıyoruz.

2-Sanayideki çarkların durmaması için firmalar düzenli olarak aranarak ihtiyaçları tespit edilerek, Sanayi Bakanlığı’na talepleri iletiyoruz. Bu dönemde sanayici ile bakanlık arasında köprü vazifesi görmekteyiz. Gelen tüm talepleri ilgili mercilerle paylaşıyoruz.

3-Eskişehir OSB'de üretim yapan firmaların maske ihtiyaçları tespit edilerek Eskişehir Valiliğine hızla iletilmiştir. Bu konuda valilikle koordinasyon halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

4-Bölgedeki sanayi kuruluşlarından gelen ve hızla çözülebilecek tüm talepler yönetimimiz ve müdürümüz tarafından birebir görüşmelerle kamu otoritesine aktarılmakta ya da yazılı olarak ilgili mercilere iletilmekte.

5-Eskişehir OSB Yönetimi olarak, bu dönemde çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Haftalık Yönetim Kurulu toplantılarını kesintisiz ara vermeden, telekonferans şeklinde sürdürüyoruz, tüm OSB yatırımlarıyla, süren çalışmaları yakinen takip ediyoruz.

6-Sanayi kuruluşlarının son düzenlemeler ve açıklanan kararlar neticesinde “Çalışma Hayatıyla” ilgili merak edilen konuları ve bu dönemde firmaların doğru karar almasına yardımcı olmak amacıyla değerli bir hocamıza hazırlattığımız çalışmayı (8 Soru-8 Cevap) tüm sanayicilerimize en kısa sürede e-posta yoluyla ulaştırdık.

7-Covid-19’a yönelik farkındalığı artırmaya yönelik billboardlara asılı görseller ile çalışanları ve sanayicilerimizi bilgilendiriliyoruz.

8-Pandemiye karşı alınacak önlemleri anlatan poster ve video çalışmaları dijital ortamda ve basılı ortamda tüm sanayicilere ulaştırıyoruz.

9-Dezenfeksiyon işlemleri tüm birimlerde sürekli yapılmakta olup, ek olarak sosyal tesislerde, camiler ve lojistik merkezinde de aynı uygulamaları düzenli olarak yapmaya devam ediyoruz.

10-Sanayi kuruluşlarının bu dönemde rutin işlerinin aksamaması için başvuru evraklarını dijital ortamda sunabilecekleri e-başvuru sistemi sanayicilere hatırlatılmış, işlemlerin bu şekilde fazla fiziksel temas sağlanmadan on-line bir şekilde yapmaları sağlanmış olup, hizmetimiz sürmektedir.

11-Bakanlıkların ve Valiliğin aldığı tüm tedbir ve kararları hızla hem Bölge Müdürlüğünde uyguluyoruz hem de üyelerimize uygulanması için hemen bildiriyoruz.

12-Eskişehir OSB’deki “Arıtma Tesisinde” Covid-19 virüsü için kireç uygulamasına geçilmiş olup arıtılmış suda oluşabilecek Covid-19 etkisi tamamen giderilmiştir. Bu uygulamamızda sürekli devam etmektedir.

13-Pandemi süresince sanayi kuruluşlarının güvenliğini sağlamak için emniyet teşkilatı ve kolluk kuvvetleriyle irtibata geçilerek, OSB genelinde devriye gezmeleri yönün de istekte bulunulmuş ve rutin devriyeler artarak sürmektedir. Bölge genelinde güvenlik ve kontrol önlemleri arttırılmış bir şekilde sürmektedir.

14-Pandemi süresinin başlamasıyla OSB’deki tüm elektrik-doğalgaz-su-internet-arıtma-itfaiye-bakım-onarım gibi ana konularda hiçbir hizmette aksama yaşanmamış olup, bölgemizdeki tüm sanayi kuruluşlarına 7/24 sürekli hizmet verilmeye devam edilmektedir.

EOSB MÜDÜRLÜĞÜNDE YAPILAN ÇALIŞMALAR

1-EOSB Müdürlüğünde dönüşümlü çalışma sistemine geçilmiş ve sosyal mesafe kuralına azami şekilde uyulmaktadır.

2-Tüm personele sürekli maske dağıtılmakta olup, herkesin maskeyle çalışması temin edilmiştir.

3-Personelin ve gelen tüm misafirlerin her gün düzenli ateş ölçümü yapılamaya devam edilmektedir.

4-Bölge Müdürlüğü binasını belli aralıklarla sürekli dezenfekte çalışması yapıyoruz.

5-Yine kurum içinde birçok noktaya dezenfektan konularak, personelin kullanması sağlanmıştır. Her yere uyarı levhaları asılmış olup, belli alanlarda mesafe koruyucu bariyerler konulmuştur.

6-OSB Müdürlüğüne maskesiz kimse alınmamakta ve misafir kabul edilmemektedir.

7-İl Hıfzıssıhha kurulunun almış olduğu karara göre personele yemek verme uygulaması aynı gün kaldırılmıştır.

8-Bu pandemi döneminde kronik rahatsızlığı olduğunu belgeleyen personelimize ve hamile personellere pozitif ayrımcılık yapılmış olup, bu dönemde onlar izinli sayılmış ya da evden çalışmaya başlamışlardır.

9-Personel servislerinde gerekli hijyen kuralları ve dezenfeksiyon işlemleri sürekli uygulanmakta, servislerde sosyal mesafe kurallarına uyum sağlanmış olup, kontroller düzenli olarak yapılmaktadır.

10-Yatırımı devam eden tüm şantiyelerde Covid-19’a yönelik tüm tedbirlerin alınması için gerekli özen ve uyarılar ve farkındalık toplantıları yapılmış olup, kontroller yapılmaya devam edilmektedir. İlgili tüm personel uyarılmış ve kuralları azami uyumu sağlanmıştır.

11-Eskişehir OSB’de bulunan “EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” alınan karar doğrultusunda yüz yüze eğitime ara vermiş, tüm okullarda olduğu teknik altyapı kurularak hemen uzaktan eğitime geçilmiş ve halen bu şekilde eğitim vermeye devam edilmektedir.

12-Pandemi döneminde OSB içinde yaşamını sürdüren ve gözetimimiz altında olan sokak hayvanlarımızda unutulmayarak mama desteklerine ve beslenmelerine aralıksız devam ediyoruz.

13-Yaşanmakta olan pandemi sonrasında OSB bünyesinde “Afet ve Müdahale Koordinasyon Birimi” kurulmuş olup, sadece bu salgın için değil ilerleyen dönemlerde meydana gelebilecek tüm olumsuz durumlarda risk planlaması ve gerekli tedbirler alınması için çalışma yapacak dijital ve akıllı karar alma sistemlerinin çalışacağı bir birimin oluşturulması için çalışmalar başlanmıştır.

14- Covid-19’a yönelik BEBKA Kalkınma Ajansı tarafından açılan destek programına, covid-19 için alınabilecek tedbirlere yönelik projelerin hazırlanmasına başlanmıştır. Yakın zamanda hazırlanan projelerimiz BEBKA’ya sunulacaktır.

SAĞLIK SİSTEMİNE YÖNELİK DESTEK ÇALIŞMALAR

1-Bu zorlu süreçte canla başla çalışan sağlık personelinin kullanması için Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğüne doktor ve sağlık çalışanlarına iletilmek üzere ilk etapta maske ve eldiven desteğinden bulunulmuştur.

2-İkinci etapta yine Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğüne ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesine tek kullanımlık tulum ve önlük desteği sağlanmıştır.