MHP Eskişehir Milletvekili adayı Ahmet Reha Yereşen partisinin içinde yer aldığı Cumhur İttifakı’nı şu sözlerle tanımladı; ““Cumhur İttifak’ı demek emperyalizme karşı dik durmak demektir. Ülkemiz 15 Temmuz darbe ve işgal girişimini yaşadı. Bizi Allah korudu. Milletimiz korudu. Bu sayede bunu ucuz atlattık. Belki bu nedenle bunun ne olduğunun farkında değiliz. Hatay tarafında sınırların boşaltıldığını biliyoruz. Bu ne demek birilerinin ülkeyi işgal etmesinin yolu açılıyor. Kim var? PKK var, DEAŞ var... Kargaşa olacak, iç savaş çıkacak. Sonra bir takım küresel güçler ‘İttifak içinde olduğumuz ülkeye yardım etmemiz lazım. Demokrasi getirmemiz lazım’ deyip gelecek. Onların geldiği yerde neler olduğunu görüyoruz. Irak’ta, Afganistan’da, Suriye’de... 15 Temmuz’un ardından bir Yenikapı Ruhu ortaya çıktı. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin dirayetiyle bugünlere gelinip Cumhur İttifak’ının temeli netleşmiş oldu.”

“Türkiye’nin yükselişi evresi”

24 Haziran seçiminin önemini ise şu sözlerle ifade etti; “Bu seçim ülkemiz için çok önemli bir seçim. Yeni bir sistemi girdik. Bunu Cumhuriyetimizin üçüncü evresi olarak görüyoruz. İlki 29 Ekim 1923’te Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilan ederek kurmasıyla başladı. 1946 yılında çok partili döneme geçildi, ikinci evre yaşandı. 24 Haziran’da başlayacak üçüncü evreye de Türkiye’nin yükselişi evresi diyeceğiz. Türkiye’nin lider ülke olması, Türkiye’nin tüm dünyada etkin bir ülke olması diyeceğiz.”

"Her zaman milletine güvendi"
Yereşen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için “İyi ki böyle bir dönemde böyle bir genel başkana sahibiz. İyi ki öyle bir Türk liderine, aksakala sahibiz. Türkiye’nin uçurumunu kenarında olduğu dönemlerde hep bir manevrayla oradan ülkeyi kurtardı. Demokrasinin tıkandığı anlarda yolu açtı. Bahçeli her zaman milletine güvendi. Devlet Bahçeli iyi bir matematikçi, ileri görüşlü bir lider. Söylemlerini ana hatları itibariyle hiç değiştirmeyen bir lider” dedi.

“Bir şamar gibi inecek”

Yereşen, “Tahminlerin ötesinde çok başarılı bir seçim çalışması yaptık ve sonucunu alacağız. Seçim sonucu MHP’siz bir Türkiye arzusunda olan herkese bir şamar gibi inecek. Oy artışı bekliyorum. Halk her şeyin farkında. Sahada çok ümitleneceğimiz şeyler gördük, duyduk” dedi.