Yerel bir televizyon programına katılan Bingöl seçim atmosferiyle ve çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Sadece şahıslar için değil sisteme yönelik itirazlarımız var”

En çok çalışan parti olduklarını belirten Bingöl şunları söyledi; “Sadece şahıslar için değil sisteme yönelik itirazlarımız var. Bu nedenle ‘Geleceğin için değiştir’ diyoruz. Sahada ciddi karşılık bulduk. En çok çalışan partiyiz. Ramazan boyunca dur durak bilmeden çalıştık.”

“Üslubumuza çok dikkat ediyoruz”

Türkiye’de siyasetin normalleşmesi için çaba verdiklerini vurgulayan Bingöl “Türkiye’de siyasetin normalleşmesi için, 81 milyonun bir arada yaşaması için mücadele veriyoruz. Bu nedenle üslubumuza çok dikkat ediyoruz. Dış politika, ahlaki yönden, ekonomi ve iç siyaset yönünden yönetilemez olduğunu düşünüyoruz. Bu konularda değişiklik olması lazım. Adil bir hukuk sistemine, yeni bir anayasaya ihtiyaç var. Türkiye pek çok alanda tıkandı. Bunun için ‘değiştir’ diyoruz” dedi.

“İlk defa bu kadar tepki ve hakaretle karşılaştım”

Eskişehir’de dokuzuncu kez aday olduğunu ve ilk defa bu kadar tepki ve hakaretle karşılaştığını belirtti. Ayrıca Bingöl “Değerlerimiz üzerinden bize hakaret edilen ve asla kabul etmeyeceğimiz iftiraların olduğu bir kampanyayla karşı karşıyayız. Buna rağmen 81 milyonun kucaklaşması adına bunları duymazlıktan geliyoruz. Türkiye için ne yapmaya çalıştığımızı anlatıyoruz. İnsanlar bizi dinliyor. Dolayısıyla onların ne dediklerinin pek önemi yok. Eskişehir’de dokuzuncu adaylığım. İlk defa bu kadar tepki ve hakaretle karşılaştım. Bazı insanlar bizi anlamamakta direndi ama her şeye rağmen anlattık. Ve insanların büyük bir kısmını ikna ettik” ifadelerini kullandı.