Özel Yeni Yol Okullar, Eskişehir’in ilk Türkiye’nin 51. Uluslararası Bakalorya (IB) Lisesi olarak kabul edildi. Yeni Yol Okulları bu alanda Eskişehir’in dünyaya açılan eğitim yolu olarak şehrimizin eğitim alanında gururu oldu.  

Uluslararası Bakalorya (IB) eğitimi nedir?

IB uluslararası eğitim sistemi ; akademik ve kişisel disiplini itibarıyla öğrencileri çalışmalarında ve kişisel gelişimlerinde üstün başarıya ulaşmaya teşvik ederek  öğrencilerine yaşam boyu öğrenme arayışının ilhamını vermeyi ve aynı zamanda birer dünya insanı yetiştirmeyi hedeflemektedir.

IB Diploma Programı (DP) nedir?

IB Diploma Programı (DP), 16 ila 19 yaşları arasındaki öğrencileri üniversitede ve sonrasındaki yaşamlarında başarılı olmaları için hazırlayan, final sınavlarının bulunduğu, akademik olarak zorlayıcı ve dengeli bir eğitim programıdır. Diploma Programı, öğrencileri küreselleşen topluma etkili şekilde katılmaya hazırlamak için ; altı ders grubundan dersler alarak bilgi ve anlayış genişliği ve derinliği kazanmalarını, en az iki dil öğrenerek kendi kültürleri de dâhil olmak üzere tüm kültürlere yönelik anlayışlarını geliştirmelerini , programdaki bilgi teorisi dersi sayesinde bilginin doğasını keşfetmelerini sağlamayı amaçlamaktadır. Belirtilen programda başarılı olan IB. mezunları ise ; ülkemizdeki birçok vakıf üniversitesinin burs olanaklarına sahip olabilecek, uluslararası geçerli bir diplomaya hak kazanarak uluslararası üniversitelerde kısmi veya tam burs hakkına sahip olacak ve İngiltere,  Hollanda , Kanada , Avustralya gibi ülkelerin üniversitelerine SADECE IB. DİPLOMALARI ile yerleşebileceklerdir.   

Yeni Yol Okulları ve Uluslararası Bakalorya (IB)

Yeni Yol Okulları ; eğitim öğretim hayatına başladığı andan itibaren Eskişehir’deki eğitim kalitesini bir üst seviyeye taşıyan öncü kuruluş olmuştur. Uluslararası Bakalorya (IB) Diploma Programında Ocak 2020 itibariyle Eskişehir ’ in ilk ve tek IB Dünya Okulu sıfatını alan YENİ YOL LİSESİ ; 2020 – 2021 eğitim-öğretim yılından itibaren 11.sınıf öğrencilerine IB. Eğitimi seçme hakkı vererek, bu alanda Eskişehir’in dünyaya açılan eğitim yolu olarak şehrimizin eğitim alanında gururu olmuştur.