T.C. Eskişehir Valiliği, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir Sanayi Odası’nın katkıları beraberinde, Eskişehir Mobilya Sanayi Kümelenmesi Derneği’nin işbirliği ve KOSGEB'in destekleri ile hazırlanan Eskişehir’in ilk profesyonel mobilya fuarı olan Eskişehir Mobilya, İç Mimari, Halı, Aydınlatma, Dekorasyon ve Yan Sanayi Fuarı ile bölge mobilya sektörü ziyaretçilerle buluşmak için gün sayıyor. Eskişehir Ticaret Odası - TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuar, 23-27 Mart 2022 tarihleri arasında Eskişehir mobilyasının önde gelen temsilcilerini yerli ve yabancı ziyaretçilerle buluşturacak.

Eskişehir’in ilk mobilya ihtisas fuarı olacak

Mobilya sektöründe köklü bir geçmişe sahip olan bölgenin, tasarım, kalite ve üretim kapasitesinin görücüye çıkacağı fuarda; modern mobilyalardan, mutfak ve banyo mobilyalarına, ofis mobilyalarından, bebek ve genç odası mobilyalarına, yatak-baza gruplarından, bahçe mobilyaları, masa, sandalye ve aksesuarlara kadar uzanan geniş ürün yelpazesi sergilenecek. Eskişehir’de düzenlenecek ilk profesyonel mobilya fuarı olacak etkinlik, katılımcıların marka gücünü göstermesi açısından önemli bir ticaret platformu olacaktır. 2019’da dünyada en fazla ihracat yapan ülkeler sıralamasında 6 basamak birden atlayarak dünya 8’incisi olan Türk mobilya sektörü, dünya ticaretinden aldığı payı artırmak için çalışmalarına var gücüyle devam ederken bu fuarla Eskişehir mobilya sektörünün saygın üretici ve ithalatçı firmaları yurt içi ve yurt dışından sektör profesyonelleri ile 5 gün boyunca bağlantı kuracak ve önemli iş birliklerine imza atacaklar.

Yerli ve yabancı ziyaretçi ilgisi

Bulgaristan, Yunanistan, Arnavutluk, Kosova, Kuzey Makedonya, Gürcistan, Azerbaycan, Cezayir, Irak, Filistin, Sudan, Umman, Mısır, Lübnan, Ürdün, Tunus, Libya gibi ülkelerden yabancı ziyaretçi çalışması yapılan fuar yeni ihracat bağlantıları için önemli bir platform görevi üstlenecek. Ayrıca ülkemizin yedi bölgesinde mobilya sektöründe faal olan 35’in üzerinde önemli şehirden fuara olan talep her geçen gün artıyor.

Fuar beş gün boyunca açık olacak

23 – 26 Mart 2022 tarihleri arasında 10.00 – 19.00, 27 Mart’ta ise 10.00 – 18.00 saatleri arasında açık olan Eskişehir Mobilya, İç Mimari, Halı, Aydınlatma, Dekorasyon ve Yan Sanayi Fuarı www.eskisehirmobilyafuari.com web sitesinden doldurulacak e-davetiye ile ücretsiz ve sıra beklemeden ziyaret edilebilecek.

Ticaret için önce sağlık
Düzenlediği fuarlar aracılığıyla çok sayıda sektörün gelişimine yön veren Tüyap, her fuarda uyguladığı COVID-19 tedbirlerini Eskişehir Mobilya Fuarı’nda da titizlikle uygulayacak. Sağlık Bakanlığı ve TOBB’un yönergeleriyle katılımcı ve ziyaretçilerine temassız ve sağlıklı fuar ortamı yaratacak. Katılımcılar ve ziyaretçiler fuarın web sitesinden alacakları online davetiye ile girişte temassız bir şekilde fuar alanına alınacak.

TÜYAP Hakkında

TÜYAP, Türkiye’nin ilk fuarcılık şirketi olarak 1979’da Bülent Ünal tarafından kuruldu. Türkiye’de fuarcılığın gelişiminin öncüsü olan Tüyap Fuarcılık Grubu kuruluşundan bugüne kadar yurt içinde 1.827, yurt dışında ise 39 ülkede 200 fuar gerçekleştirdi. Geride bıraktığı 42 yılda Tüyap, 127 ülkeden 337 bin 913 firmaya hizmet verdi ve düzenlediği fuarlarda 213 ülkeden 67 milyon 133 bin 226 ziyaretçiyi ağırladı. Çin, Rusya ve Afrika’da ilk Türk ihraç ürünleri fuarlarını organize eden şirket, halen yılda ortalama 10 yurt dışı fuara Türk milli katılımı organize ediyor. Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruluşu olan Tüyap, profesyonel kadrosu ve 100’ü aşkın meslek örgütü ile uzun vadeli iş birlikleri yaparak, Türkiye’de sahip olduğu ve işlettiği 6 fuar merkezi ve 4 ülkede sahip olduğu uluslararası ofisi ile düzenli ihtisas fuarları gerçekleştiriyor. Yeni dönemde ‘ticaret için önce sağlık’ mottosuyla fuarlarını düzenleyen Tüyap, Türk Standartları Enstitüsü’nün COVID-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı şartlarını yerine getirerek TSE COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi almaya hak kazanan ilk fuarcılık şirketi olmanın sorumluluğuyla, dijital olanaklarını da seferber ederek hibrit fuarlar düzenlemeyi sürdürüyor.