Haber: Afife Nur Yıldız

Eskişehir’in en kapsamlı moda organizasyonu olacak Gürlife Hospital Eskişehir Fashion Days’in ayrıntılarını Organizatör Ahmet Can Akdemir eskisehir.net’e anlattı. Moda, güzellik, sağlık sektörünü bir araya getirecek organizasyona Tasigo Otel ev sahipliği yapacak. Defileler, sahne şovları ve söyleşilerin gerçekleşeceği görkemli organizasyon, katılımcılarına ve Eskişehirlilere görsel şölen sunmaya hazırlanıyor.

Defileler, sahne şovları ve daha fazlası

Organizatör Ahmet Can Akdemir, 21-22 Mayıs’ta Tasigo Otel’de düzenlenecek olan Gürlife Hospital Eskişehir Fashion Days’e dair değerlendirmesinde, “Fashion Days, moda ve tasarım festivali diyerek ortaya çıkan ve daha sonrasında Eskişehir Fashion Days olarak markalaşan bir organizasyon. Eskişehir’de iki gün boyunca sürecek. 21-22 Mayıs’ta Tasigo Otel’de gerçekleşecek, şahane bir atmosferde gerçekleşecek bir organizasyon. Eskişehirli moda tasarımcıların defileler yapacağı, moda sektöründeki firmaların stantlar açacağı, gün boyu söyleşilerin ve sahne şovlarının olduğu bir etkinlik. Aslında moda ve güzellik sektörünün ve aynı zaman da sağlık sektörünü bir araya getiren bir etkinlik haline geldi. Görsel şölen ve alışveriş deneyimi bizleri bekliyor. Şu ana kadar yapılmış en kapsamlı moda organizasyonu olacak” ifadelerini kullandı.

Moda da ilerliyoruz

“Yaklaşık 10 defile var. Bu defilelerde yer alacak modeller, İstanbul’dan kurumsal bir firma aracılığı ile geliyor. Hem Türkiye’de hem de dünyada belli dereceler almış modeller. Eskişehir birçok sektörde olduğu gibi moda sektöründe de hızla ilerliyor. Sektörde önde gelen markaların defileleri olacak. Defile yapmayan birçok markanın da tanıtım ve indirimli stantları olacak. Sponsorumuz Gürlife Hospital’ın çok önemli katkıları var. Onlara da teşekkür etmek istiyorum organizasyonun bu şekli almasında çok ciddi faydaları oldu.”

Eskişehir sektörel birlikteliği görecek

“Odağını moda sektörü oluştursa da sağlık sektöründen hatta otomotiv sektöründen hem sponsorlarımız hem de katılımcılarımız var. Çünkü Eskişehir cemiyet hayatının yoğun ilgi gösterdiği, katılımların da buna nazaran ücretsiz olduğu bir organizasyon. 5 bin dolaylarında bir katılım bekliyoruz. Fazlası sürpriz olmaz ama daha aşağı bir katılım olmayacağını düşünüyorum. Duyurularını henüz yapmadık ama sponsorlarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Teknik Oto, Selin Beauty Center, Efe Sürücü Kursu, Dilan Polat Güzellik Merkezi, Mountain Eskişehir ve Verbena Prive bizim organizasyonumuzun sponsorları. İlerleyen süreçlerde eklenenler olabilir. Baktığımızda farklı sektörlerden sponsorlarımız var. Eskişehir ilk kez böyle sektörde bu anlamda birlikteliği görecek. Gün boyu canlı müziğin olduğu, sahne şovlarının olduğu bir etkinlik olacak.”

Dolu dolu bir organizasyon

Organizasyonu destekleyen kurumlara da değinen Akdemir, “Eskişehir Teknik Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’nün yılsonu defilesi de bizim organizasyonumuzda olacak. ESTÜ’ye bu anlamda sponsor olduk. Eskişehir Kuaförler ve Berberler Odası’nın şov ekibinin iki gün boyunca şovları gerçekleşecek. Dolu dolu bir organizasyon olacak” dedi.

Ünlü modacılar, Eskişehir markaları, cemiyet hayatı

“Aslında bir fuar havasında gerçekleşecek. İnsanların ziyaret edebileceği, çok sayıda markayı bir arada bulabildiği bir alan olacak. Gün boyu hem eğlenip hem alışveriş yapıp hem de çeşitli konularda bilgilenebilecekler. Türkiye çapında ünlü modacılarda katılacak. Onlardan sektöre dair bilgiler edinebilecek ya da tanışma fırsatı yakalayabilecekler. Eskişehir cemiyet hayatının çoğunluğunun oluşturduğu bürokrasiden, siyasetten birçok kurum ve kuruluştan çok ciddi katılımların olacağı bir organizasyon. Çünkü sponsorlarımızda, katılımcı firmalarımızda defilelerde aslında şehrin sosyal hayatına da yön veren markalar ya da bu markaların sahipleri oluşturuyor. Yerel ve ulusal basının da yoğun ilgi göstereceği bir organizasyon olacak.