Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "2019 yılı ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğrenim Kurumları Sınavı (YKS) Ülkemiz genelinde 15.06.2019 Cumartesi ve 16.06.2019 Pazar günü iki oturum halinde yapılacaktır.

YKS sınavına girecek vatandaşlarımızın sınav tarihlerinde okullara ulaşımının sağlanması amacıyla Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüz ekiplerince güzergahlarda gerekli tedbirler alınacaktır. Cumartesi ve Pazar günleri saat 10:00’da başlayacak olan YKS sınavı nedeniyle;

- Mustafa Kemal Atatürk Caddesi, 
- Atatürk Bulvarı, 
- Basın şehitleri Caddesi, 
- Cumhuriyet Bulvarı,
- Yunusemre Caddesi, 
- Cengiz Topel Caddesi,
- Şair Fuzuli Caddesi, 
- Üniversite Caddesi,
- Sarıcakaya Caddesi

üzerinde oluşacak trafik yoğunluğu da göz önüne alınarak, vatandaşlarımızın sınav yerlerine zamanında ulaşabilmesi için erken saatlerde yola çıkılması, güzergahlarda alınan trafik tedbirleri doğrultusunda, belirtilen cadde ve sokaklar üzerinde park yasağı ihlali yapılmaması, sınav saatlerinde bu caddeleri kullanacak diğer sürücülerimizin alternatif güzergahları tercih etmeleri, yetkililerin uyarılarına ve trafik kurallarına dikkat edilmesi büyük önem arz etmektedir. 

Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin Sarıcakaya Caddesi üzerinde bulunan girişine alternatif olarak sınav günlerinde Yeşiltepe Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan giriş kapısı, Osmangazi Üniversitesi’nin Karacaşehir Mahallesi tarafındaki girişi ile Anadolu Üniversitesi’nin ana girişlerinin yanı sıra diğer giriş kapıları da açık tutulacağından Üniversitelerde sınava girecek vatandaşlarımızın alternatif güzergahları tercih etmeleri uygun olacaktır. 
Ayrıca sınav yapılacak okulların bulunduğu cadde ve sokaklar üzerinde araç sürücülerinin sınav saatleri esnasında duyarlı davranarak, araçlarının kornalarını kullanmamaları, araçlarından yüksek sesli müzik yayını yapmamaları geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sınav başarısı yönünden önem arz etmektedir. Vatandaşlarımıza duyurur, sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz" denildi.