Başkan Yer, "4688 Sayılı kamu görevlileri sendikaları ve toplu sözleşme kanunu emri gereği her yıl 15 mayıs tarihi baz alınarak yapılan işkolları yetki tespit süreci tamamlanmıştır. 2021 yılı için Eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri işkolunda Eskişehir de bulunan 3 üniversite ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde imza altına alınan tutanaklar ile Türk Eğitim Sen Eskişehir 2 Nolu Şube 4 üniversitede yetkiyi almış ve üniversitelerde bulunan 657 sayılı yasaya tabi kamu çalışanlarını temsil hakkı kazanmıştır" dedi.

Yer açıklamasına şöyle devam etti:

"Kurulduğu günden bugüne Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde yetkili olan Türk Eğitim Sen 2020 yetki Döneminde Eskişehir Anadolu Üniversitesi tarihinde ilk defa yetki almış, yine 2018 yılında kurulan Eskişehir Teknik Üniversitesininde ilk yetkili sendikası olmuştur.

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada Şube Başkanı Gürol Yer: Üniversitelerimizdeki kamu çalışanlarının sendikamıza göstermiş oldukları yüksek, artan ve devamlı teveccühe teşekkür etmek istiyorum.

Sorumlu olduğumuz 4 üniversitede tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde yetkili olmak bizler için gurur verici bir durumdur. Anlayışımızın, duruşumuzun, samimiyetimizin ve çalışmalarımızın bir karşılığı olduğu, doğru olduğunu, insanların güvenine mazhar olduğunu ve bunun devamlılığı bunu göstermektedir.

Sendikacılığı sendikal sınırlar içinde yaparak emeğe saygı, emekçinin hakkının korunması, taleplerinin sözcüsü olunması, iş barışı ve huzuru yanına kamu çalışanlarının sevincine, acısına, hüznüne hemhal olarak, ekmek yenilen kapının kutsallığı duygusuna sahip bir anlayışla, Türkiye Cumhuriyeti devletine bağlılık şuurunu katıp, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün gösterdiği hedef ve ilkelerinin tavizsiz savunuculuğunda hiçbir odağın gölgesine sığınmadan, kapalı kapılar değil aleniyet, kişisel menfaatler değil eşitlik, hak ekseninde kazanımların mücadelesinde dört üniversitemiz çalışanlarının bize verdikleri anlamlı yetki bizler için şeref nişanesi olan olan emanetleridir.

Bunun son derece bilincinde olan Türk Eğitim Sen Eskişehir 2 Nolu Şube Ailesi mensubu olan üyelerimize, işyeri temsilcilerimize, yönetim kurulu üyelerimize ve bizi daima destekleyen Genel Merkezimize minnetlerimi iletiyorum.

Üniversitelerimizdeki değerli kamu çalışanlarımızı da muhabbetle selamlıyorum.

Hiçbir başarı tesadüf değildir diyorum, saygılarımı sunuyor ve sözlerime Büyük Atatürk ün şu tespitlerini ekliyorum: Yerinde duran, geriye gidiyor demektir…ileri daima ileri."