Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, yeni tip korona virüsü (Kovid-19) için şehirdeki alışveriş merkezleri ve üye işyerlerinin aldığı önemler hakkında değerlendirmede bulundu. Türkiye’de ilk korona virüs vakasının görülmesinin ardından ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de bir panik havası olduğunu belirten Güler, Sağlık Bakanlığı’nın aldığı erken önlemler sayesinde virüsün tüm dünyaya yayılmasından ardından 2.5 ay sora ülkemizde görüldüğünü hatırlattı.

AVM ve işyerlerinde dezenfekte çalışmaları yürütülüyor
Virüsün Türkiye’de tüm hayatı etkileyecek boyutta olmadığını belirten Güler, “Vatandaşlarımızı korona virüsünden korumak için yapılması gerekenlere dair üyelerimizi bilgilendirdik. Toplu taşımanın olduğu alanlarda ilgili kurumlarımız tarafından dezenfekte çalışmaları yürütülüyor. Yoğun olarak alışveriş yapılan AVM’ler başta olmak üzere üye iş yerlerimizle temas halindeyiz. Buralarda dezenfekte çalışmalarının hassasiyetle yürütüldüğünü ve artırıldığını bilgisini aldık. Elbette temkinli olmalıyız ama panik yapmamalıyız. Çok şükür ki şu anda ülkemizde ve şehrimizde olağan hayatı alt üst edecek, tüm yaşamımızı değiştirecek bir tablo yok” ifadelerini kullandı.

Yiyecek ve içecek stoklarında sorun yok
Sosyal medyada korona virüsü sebebiyle bazı gıda stoklarının tükendiği gibi söylentilerin dolaştığını belirten Güler, “Sosyal medya aracılığıyla marketlerimizde, gıda toptancılarında temel gıda maddelerinin tükendiğine, yiyecek ve içecek stoklarının bitmek üzere olduğuna dair gerçek dışı söylemler de dolaşmaktadır. Üye işyerlerimizle yaptığımız görüşmeler neticesinde gıda stoklarının yeterliği olduğunu, tedarik zincirlerinde herhangi bir sorun olmadığını görüyoruz ” diye konuştu.