Mazotun litre fiyatının 15 lirayı geçmesi kooperatif üyelerinin büyük tepkisini çekiyor. Artık eve ekmek götüremediklerini söyleyen nakliyeciler, 400 litrelik bir kamyon deposunun ancak bir servete doldurabildiğinden ayrıca bakım ve yedek parçaların çok pahalı olduğundan, bir lastik fiyatının 7 bin lira olduğundan şikayet ederek artık geçimlerini sağlayamayacak duruma geldiklerinden yakındı. Yüzlerce kamyonun park alanında kontak kapamış halde iş beklediğini gören İl Başkanı İsmail Haşim Ateş şaşkınlığını gizleyemedi.

Yüksek akaryakıt ücreti, kamyonlarda yaklaşık 20 bin lira olan K belgesi, dijital takograf uygulaması gibi sorunları olan, kamyoncuların sıkıntılarını dinleyen Ateş, bunları parti genel merkezine ileteceği sözünü verdi. Kamyonların da taksi ve dolmuş gibi özel plaka sistemlerinin olması gerektiğini söyledi ve hükümetin artık nakliyeci esnafa tamamen sırtını döndüğünü söyledi.

Genel Başkan Ali Babacan’ın selamlarını nakliyeci esnafına ileten Başkan Ateş ve yöneticilerle kamyonların önünde fotoğraf veren kooperatif üyesi şoförler DEVA Partisine başarılar diledi.