Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada kısıtlama süresince geçerli olacak uygulama kapsamında toplu taşımayı kullanan öğrencilere araçlarda ücretsiz maske dağıtılacağı da ifade edildi.

Geçtiğimiz hafta sonu LGS’de olduğu gibi bu hafta sonu YKS’de de ulaşım ücretsiz olacak. Sokağa çıkma kısıtlaması olan 27 Haziran ve 28 Haziran tarihlerinde kısıtlama süresince Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek adaylar, aileleri ve sınav görevlileri ücretsiz ulaşımdan faydalanabilecek. Uygulama kapsamında 27 Haziran Cumartesi 06.00 ile 15.00 arasında, 28 Haziran Pazar ise 06.00 ile 18.30 saatleri arasında Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsler ve tramvaylar ücretsiz olacağını belirten yetkililer, araçlarda da maskesiz vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılacağını ifade ettiler.

Kalabak Su dağıtım araçları başta olmak üzere belediyenin tüm birimlerinin sınav saatlerinde çalışmalarını sessiz bir şekilde yürütmesi konusunda uyarıldığını belirten yetkililer, engelli adaylar için bir gün önceden rezervasyon yaptırmak şartı ile avantaj taksilerin hafta sonu da görev başında olacağını ifade ettiler.