Eskişehir'de ESKART 6 TL, indirimli ESKART 3,5 TL, aktarma ücreti ise 70 kuruş olurken minibüs - dolmuş ücretleri 6 TL olarak belirlendi. Taksimetre açılış ücreti 10 TL'ye yükseltilirken, taksilerdeki kilometre başına ücret ise 10 TL oldu.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklama şöyle:

Toplu taşımada fiyat artışını kaçınılmaz hale getirmiştir
"Kıymetli hemşehrilerimiz, toplu taşımada sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi, artan maliyetler karşısında imkansız hale gelmiştir. En temel giderlerimizden olan mazot ve elektrikteki artışlar başta olmak üzere personel giderleri ile yurt dışı yedek parça kaynaklı bakım-onarım maliyetlerindeki artışlar, ne yazık ki toplu taşımada fiyat artışını kaçınılmaz hale getirmiştir.

Anormal artışlar nedeniyle
Elektrik ve mazot ile diğer giderlerimizde yaşanan anormal artışlar nedeniyle toplu taşıma araçlarında uygulanan fiyat tarifesi, Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından 16 Mart 2022 tarihinde yapılan toplantıda gündeme alınarak fiyat artışına gidilmiştir.

20 Mart 2022 Pazar gününden itibaren
UKOME tarafından alınan karar doğrultusunda 20 Mart 2022 Pazar gününden itibaren geçerli olacak şekilde tam ESKART 6 TL, indirimli ESKART 3,5 TL, aktarma ücreti ise 70 kuruş olarak belirlenmiştir."