Anasınıfı ve ilkokula kayıt telaşıyla birlikte velilerde okul ve öğretmen arayışı hızlandı. Temel eğitimin, geleceğin şekillenmesinde önemli bir basamak olduğunun bilincinde olan anne babalar, “tavsiye üzerine” ikamet adresi dışındaki okula hatta “tavsiye edilen öğretmen”in sınıfına yazdırmak için “ev taşıma”ya varıncaya kadar değişik alternatifler arıyor.

Temel eğitimde kura dönemi
İl Milli Eğitim Müdürü Töre, Eskişehir için projeleri olduğunu, bunları zaman içerisinde basınla paylaşacağını ifade ettikten sonra, daha önce görev yaptığı illerde de uyguladığı ve büyük bir memnuniyetle karşılanan “temel eğitimde kura” usulünün de Eskişehir’de uygulamaya konulduğu bilgisini verdi.

Öğretmen seçimi yapılamayacak
Töre: “Bakanlığımızın “Adrese Dayalı Kayıt Sistemi”ne titizlikle uyulacaktır. Bu hususta kesinlikle taviz verilmeyecek. Her mahallemizin eşit ve adil eğitime ulaşma hakkı vardır ve güçlü Türkiye'nin mutlu çocuklarını yetiştirmek hepimizin boynunun borcudur. Her çocuk okuluna rahat ulaşmalı, eğitimini rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda almalı. Eskişehir’de bunu başarmak için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Her okul kaliteli, her öğretmen başarılıdır. Evinden kilometrelerce uzaktaki bir okula öğrenci kaydının önüne geçilecek, kendi mahallesindeki okulda da öğretmen seçimi yapılamayacaktır. Ön kayıt yapılan öğrenciler, önceden ilan edilen tarih ve yerde, şartları herkesçe bilinen ve tamamen şeffaf bir usulde tüm velilerin katılımıyla, öğrencilerin hangi öğretmende eğitimini alacağı, kura ile belirlenecektir” dedi.

Töre ayrıca hem annesi hem de babası çalışan çocuklarımız için de tam gün eğitim veren ilkokulların sayısının artırılacağı bilgisini verdi.