Doğan Aslan Bey ve Gündüzalp erkek öğrenci yurtlarına Ekim ayında giriş yapan öğrenciler kendilerine bilgilendirme yapılmadan yurttan çıkarıldıklarını öğrendiklerini söylerken, “Bizler 3 Ekim’de yurtlara giriş yaptık. Ancak kalmadığımız Eylül ayı için ödeme yapmadık diye bu sabah yemekhane sırasında yurttan atıldığımızı öğrendik” dedi. Öğrencilerin yaşadığı mağduriyetleri TBMM’de gündeme getiren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’na çağrıda bulunarak, “Derhâl bu hatadan, bu vicdansızlıktan dönülmeli. Ülkemizin geleceği dediğimiz bu evlatlarımız, bu gençlerimiz yağmurda, soğukta yersiz yurtsuz bırakılmamalıdır” dedi.

YURTTAN ATILDILAR

Eskişehir’de Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Doğan Aslan Bey ve Gündüzalp erkek öğrenci yurtlarındaki 100’e yakın öğrenci kalmadıkları Eylül ayının ödemesini yapmadıkları gerekçesiyle yurtlarından atıldı. Sabah kahvaltı için indikleri yurt yemekhanesindeki yemek sırasında yurttan atıldıklarını öğrenen öğrenciler, kendilerine hiçbir bilgilendirme yapılmadan yurttan atıldıklarını söyledi. Öğrenciler, “Bizler 3 Ekim’de yurtlara giriş yaptık. Giriş yaptığımız sırada ödemelerin nasıl yapıldığını sorduğumuzda ayın son gününe kadar yapabileceğimizi söylediler. Bu sabah kalmadığımız Eylül ayı için ödeme yapmadığımız gerekçesiyle yurttan atıldığımızı öğrendik. Hem de hiçbir bilgilendirme yapılmadan. Sabah kahvaltısı için yemekhaneye indiğimizde parmak sistemi çalışmadı. Oradaki görevliler bize yurttan atıldığımızı söyledi” dedi.

“BU HATADAN DERHAL DÖNÜLMELİ”

Öğrencilerin yaşadığı mağduriyeti Meclis gündemine taşıyan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Gençilk ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’na sorunun çözümü için çağrıda bulundu. Öğrencilerin yurttan atılmasının kabul edilemeyeceğini söyleyen Çakırözer, şöyle konuştu:

“Eskişehir'den üniversite öğrencileri aradılar, Doğan Aslan Bey ve Gündüzalp yurtlarındaki 100'ün üzerinde öğrencinin bugün Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yurtlardan çıkarıldığını ve geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalacaklarını anlattılar. Sordum, Amasya'dan, Malatya'dan, Yalova'dan, İstanbul'dan gelmişler. Başka şehirlerdeki KYK yurtlarında kalan belki binlerce öğrenci de şu anda aynı durumda. Gerekçe; Eylül ayı yurt bedellerini yatırmamış olmaları. 3 Ekim’de yurda gelmişler, şimdi kalmadıkları Eylül ayının parası isteniyor, bu konuda öğrencilere, ailelerine bilgilendirme yapılmamış. Bu sabah kahvaltı için yemekhaneye indiklerinde yurttan atıldıklarını öğrenmişler. Bugün saatlerce bekledikten sonra Eskişehir Valisi ile görüştüler ama dertlerine çare bulabilmiş değiller, kendilerine sağlık raporu alın tavsiyesinde bulunmuşlar. Buradan Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Kasapoğlu'na çağrıda bulunuyorum; sadece Eskişehir'imizde değil, Türkiye'nin dört bir yanında öğrencilerimiz böyle ayıplı bir durumla karşı karşıya. Derhâl bu hatadan, bu vicdansızlıktan dönülmeli. Ülkemizin geleceği dediğimiz bu evlatlarımız, bu gençlerimiz yağmurda, soğukta yersiz yurtsuz bırakılmamalıdır.”