CHP’li Utku Çakırözer, Meclis’te yaptığı konuşmasında Eskişehir’in bu iller arasında yer almamasına tepki gösterdi, Eskişehir’in de destek kapsamına alınmasını istedi. Çakırözer, “Son bir yıl içinde ard arda gördüğü afetlerde Eskişehir çiftçisine sahip çıkmayan, milyonlarca liralık zarara tek kuruş göndermeyen hükümet şimdi de salgın döneminde Eskişehir’imizi kapsam dışı bırakıyor. Eskişehirimiz Anadolumuzun tahıl ambarı. Tarım Bakanı buğday, arpa, mısır, ayçiçeği ekilen yerlere tohum desteği verilecek diyor. İç Anadolu’da mısır için, ayçiçeği için, buğday için en fazla üretimin yapıldığı yer Eskişehir'imiz. Ama salgın ile mücadelede bile Eskişehirli çiftçilerimize üvey evlat muamelesi yapılıyor. Eskişehir’imiz de destek kapsamına alınmalıdır ” dedi.

ESKİŞEHİR TOHUM DESTEKLERİNDEN ALAMAYACAK
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, salgın döneminde tarımda kesinti yaşanmaması ve mümkün olan tüm işlenebilir arazilerde ekiliş için 'Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Programı'nı başlattıklarını ve bu kapsamda 21 ilde yüzde 75 tohum desteği yapılacağını açıkladı. Eskişehir destek verilecek 21 il arasında yer almadı.

MECLİS’TEN ÇAĞRI: “ÜVEY EVLAT MUAMELESİNDEN VAZGEÇİN”

CHP’li Utku Çakırözer, salgın döneminde çiftçiler için açıklanan tohum desteği paketinde Eskişehir’in olmamasına tepki gösterdi. Çakırözer TBMM Genel Kurul’da yaptığı konuşmasında, “Salgın döneminde olsun Eskişehir’imize üvey evlat muamelesinden vazgeçilmelidir. Anadolumuzun tahıl ambarı Eskişehirimiz de destek verilecek iller kapsamında alınmalıdır” dedi.

SEL VE FIRTINANIN YARALARI SARILAMADI

Eskişehir’de çiftçilerin hem Haziran ayında hem de Şubat ayında yaşanan sel ve fırtına felaketlerinin yaralarını saramadığını hatırlatan Çakırözer, “Ard Arda yaşanan felaketlerde hükümet Eskişehirli çiftçimizin milyonlarca liralık zararına tek kuruş göndermedi. Eskişehirli çiftçilerimiz şimdi de salgın döneminde üvey evlat muamelesi görüyor” diye konuştu.

ESKİŞEHİRİMİZ DE DESTEK KAPSAMINA ALINSIN

Meclis’ten destek yapılacak iller arasına Eskişehir’in de yer alması çağrısında bulunan Çakırözer, şöyle konuştu:
“Tarım Bakanlığı’nın açıkladığı erken ekim yapılacak ürünler arasında yer alan buğday, arpa, fasulye, mercimek, mısır, ayçiçeği ve çeltik var. İç Anadolu'da belki de mısır için, ayçiçeği için, buğday için en fazla üretimin yapıldığı yer Eskişehir'imiz. Eskşehir’de çiftçilerimiz bu kararın değiştirilmesini Eskişehir ve kalan diğer illeri de içine kapsayacak şekilde bu tohum desteğinin genişletilmesini istiyor.