Öğrencilerin gözdesi, mezun olduktan sonra bile herkesin iş bulup yerleştiği Eskişehir başarılarını ülke çapında taçlandırmaya devam ediyor. Gençlere ilham payı olan lületaşının, çiböreğin, met helvasının diyarı olan Eskişehir üç üniversitesiyle en çok tercih edilen yerlerin başında geliyor.

Bununla beraber girişimciliğin farklı bir dalı olan Startup girişimciliğinde şehrimiz başı çekiyor.  Sosyal medyada paylaşılan verilere göre gözde üniversitelerden sonra Anadolu Üniversitesi ilk on üniversite arasında listede altıncı sırada. İTÜ, Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ, İstanbul Üniversitesi’nden sonra 152 Startup kurucusunun çıkmasıyla şehrimiz bir kez daha eğitim kenti olduğunu gösterdi.

Startup nedir?

Startup, hem büyüme hem de gelişme özelliklerini taşıyan, farklı projelere ve yeni girişimlere verilen isimdir. İlk defa İngilizce'de kullanılan Startup kelimesinin Türkçe içerisinde herhangi bir tam karşılığı bulunmuyor. Yine de Startup kelimesi denildiğinde birçok kişinin ilk aklına gelen tanım “yeni girişim” tanımı oluyor.