Çakırözer, Eskişehirlilerin Atatürk ilke ve devrimlerine sonsuza dek sahip çıkacaklarını vurguladı.

Çakırözer’in 2 Eylül mesajı şöyle:

“Cumhuriyet kenti Eskişehirimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılını kutluyoruz. 2 Eylül 1922 tarihi sadece Eskişehir’in değil Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin önemli tarihlerinden biridir. Kurtuluş Savaşı'nın merkezinde yer alan Eskişehir ve Eskişehirliler savaşta büyük acılar çekmiş, bedeller ödemiş ancak azmi, cesareti ve kararlılığı ile vatanını kurtarıp, korumayı başarmıştır. Eskişehir’imiz, Milli Mücadeleye maddi ve manevi açıdan en çok destek olan şehirlerden biri olmuştur.

98 yıl önce Büyük Önder Mustafa Kemal’in öncülüğünde mücadeleye girişen kadın erkek, genç yaşlı tüm kahramanlar tüm dünyaya örnek olmuş, Eskişehir ve Eskişehirliler bir kez daha adlarını altın harflerle tarihe yazdırmışlardır.

Yüzyıllar boyu medeniyetlere beşiklik eden Eskişehirimiz düşman işgalinden kurtarıldıktan sonra 98 yıl boyunca Cumhuriyet ve Atatürk sevdası taşıyan bir kenti olmuştur. Bundan sonra da Eskişehirimizin Cumhuriyet ve Atatürk sevdası hiç bitmeyecektir.

Eskişehir’imizin düşman işgalinden kurtarılışının 98. yılını kutluyor, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ülkemizin ve şehrimizin düşman işgalinden kurtulması için can veren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”