Son Nokta’da Medya Grup Başkanımız Cihan Yıldırım’ın konuğu olan Gürsoytrak, “Eskişehir bizim yatırım yaptığımız, üzerine dikkatle eğildiğimiz burada iyi kurgulanmış, doğru planlanmış fuarların yapılabileceğini bundan sonra da yapılacak fuarların şehrin ekonomisine sanayisine ticaretine bunun yanında sosyal ve kültürel hayatına ve tanınmasına katkı sağlayacağına inandığımız için Eskişehir konusunda ısrar etmeye devam ediyoruz, edeceğiz de…“ dedi.

Gürsoytrak, şöyle konuştu: “Pandemide dijital fuarlar denendi ama pek verimli olmadı. Yaptığımız anket sonucunda en etkili ve en yoğun ticari platformların hala fuarlar olduğunu ortaya koydu. Yeni ürün arayan, yeni teknoloji arayan, yeni yatırım yapacak olan herkes mutlak surette önce fuara gelip alacağı ürün, makine, teknoloji ne noktadaysa onunla ilgili araştırma yapıyor. Ön araştırmasını yapıp fuarda firmaları değerlendiriyor.”

Eskişehir’de fuarlar Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’in girişimiyle Ankara yoluna yapılan fuar merkezinde yapılıyor. Merkezi işleten TÜYAP’ın Eskişehir’deki ilk fuarı 11 Aralık 2018’deki Kitap Fuarı’ydı. 23-27 Mart 2022’de de 1. Eskişehir Mobilya Fuarı düzenlenecek.