Haber Merkezi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı İsmail Candemir, Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (ESKİ), şebeke suyu tarifesine yapılan yüzde 70,23’lük zam ile gündeme geldiğini belirtti.

Candemir, zammın, Büyükşehir Meclisi’nde yeterli çoğunluk sağlanamadığı için tekrardan oylanacağını anımsatarak, ESKİ Genel Kurulu üyelerini zam talebini gözden geçirerek makul bir artışta karar kılmaya çağırdı.

Candemir, şunları bildirdi:

“Bu zam talebi, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre aylık otomatik zammı da gündeme getiriyor. CHP’li belediye, sosyal belediyecilik anlayışından uzakta hareket ederek adeta vatandaşımıza zulmediyor. Vatandaşımız bunu hak etmiyor. En temel ihtiyaç olan suya ulaşımda Eskişehirli hemşehrilerimizin rahatlatılması için bu talepler geri çekilmeli ya da makul oranda mutabakat sağlanmalıdır. Zam için bahane aramaya gerek yok. Temel ihtiyaçlarımızın giderilmesinde başlıca rol oynayan suya, vatandaşımız bu kadar zor erişmemeli… Bu yanlıştan ivedi bir şekilde dönülmelidir.”