Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ) vatandaşlardan gelen şikayetleri çözmek amacıyla hizmete aldığı ALO 185 Çağrı Merkezi 7 gün 24 saat sorunları çözmeye çalışıyor. 

İçme ve altyapı sorunlarının kolay biçimde iletilmesi ve kayıt altına alınan başvuruların hızla çözülmesi amacıyla hizmet veren ESKİ ALO 185 Çağrı Merkezi, vatandaşların içme suyu arızaları, kanalizasyon arızaları, sayaç arızaları, su kirliliği, susuzluk ve kaçak su kullanımı gibi şikayetlerini ekiplere ileterek çözüm sağlıyor. 

185 Çağrı Merkezi hakkında bilgiler veren ESKİ yetkilileri, 2017 yılı içerisinde yaklaşık 300 bin çağrı aldıklarını ve bunların büyük bir bölümünü karşıladıklarını ifade ettiler. Yetkililer “18 personelimiz ile 365 gün 24 saat vatandaşlarımızın sorunlarını ilgili birimlerimize ulaştırmak ve hızla çözümünün gerçekleşmesini sağlamak amacıyla çalışıyoruz. Bizlere gelen şikayetler buradaki personelimiz tarafından alınıyor ve mobil iş emri uygulaması aracılığı ile direk olarak sahadaki ekiplerimize iletiliyor. Ayrıca görüşme sırasında verdiğimiz takip numarası ile de vatandaşlarımız www.eskisehir-eski.gov.tr adresi üzerinden şikayetin durumu hakkında anlık bilgi alabiliyorlar” şeklinde konuştular. 

Yetkililer ayrıca planlı ve plansız su kesintilerinin de web site üzerinden anlık olarak sağlanan bilgi girişi ile takip edilebileceğini belirterek, su kesintisi yaşanan bölgelerle ilgili olarak vatandaşlara SMS yoluyla da bilgilendirme yapıldığını ifade ettiler.