Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Yunusemre Mahallesi’nde hatta kaçak bağlantı yaptığını tahmin ettiğimiz, tarımsal faaliyetle uğraşan bir vatandaşın ilaçlama tankında zirai ilaç hazırlama esnasında tankta bulunan zirai ilacı ters vakum etkisi ile şebeke hattına kaçırması nedeniyle şebeke hattımızda insan sağlığına zararlı durum meydana gelmiştir.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) ekiplerimiz duruma derhal müdahale ederek gerekli önlemleri kısa sürede almıştır. Gün boyunca vatandaşın içme ve kullanma suyu tankerler ile sevk edilmiş ve aynı zamanda anonslar yapılarak oluşabilecek olumsuzluklara ilişkin vatandaşlarımız uyarılarak kısa sürede gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

ESKİ Genel Müdürlüğü acil eylem planı çerçevesinde proje ekiplerimiz tarafından gerekli proje çalışması yapılmış olup, bölgedeki içme ve kullanma suyu hatları yenileme kararı alınmıştır. Hatta kaçırılan zirai ilacın bilimsel olarak boru yüzeyinden temizlenmesi mümkün olmaması nedeniyle, yeni hat yapım çalışması en kısa sürede tamamlanarak hizmete alınacaktır.

Konu ile ilgili Alpu İlçesi Kaymakamlığı, Alpu Belediye Başkanlığı ve Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne gerekli tüm malumatlar verilmektedir.

Bu süre zarfında vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için tüm imkanlar seferber edilerek tankerlerle su ihtiyacı karşılanacaktır."