Yapılan açıklama şöyle;

Kalabak Su damacanaları belirli periyotlar halinde yenilenmektedir. Bu dönemde Kalabak Su Damacana Dolum Tesisleri olarak damacana yenileme sürecine girilmiştir. Eski damacanaların sistemden çıkarılması ve yeni damacanaların tarafımıza peyderpey ulaşması nedeniyle su dağıtımında geçici bir sorun yaşanmaktadır. Söz konusu sorun (olağanüstü teknik bir sorun olmadığı takdirde) en yakın sürede çözülecektir. Vatandaşlarımızın ellerindeki eski tarihli damacanalar, hiç bir ücret alınmadan zaman içerisinde, yeni tarihli damacanalar ile değiştirilecektir.

Gerekli uyarılar yapıldı
Diğer taraftan, son günlerde vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine yapılan incelemede bazı sakaların mahallelerde durarak satış yaptıkları ve bunun vatandaş için sıkıntı yarattığı tespit edilmiştir. Bu noktada Sucular Odasına gerekli uyarılar yapılmış olup tekrarı halinde cezai işlem uygulanacağı bildirilmiştir. Kalabak Su Dolum Tesisleri önünde su satışı sakalar tarafından yapılmaktadır. Vatandaşın su almak için kuyruklarda uzun süre bekletilmemesi konusunda Sucular Odası uyarılarak, gerekli önlemlerin alınması sağlanmıştır.

8 litrelik pet şişelerin üretimi sürüyor
Damacana krizinin en az sıkıntı ile atlatılabilmesi için, sakalar tarafından satışına başlanan 8 litrelik pet şişelerin üretim ve dolum işlemi, 7 gün 24 saat esasına göre sürdürülmektedir.

ALO KALABAK talepler gecikmeli olarak karşılanmakla
Sucular Odası'na bağlı olan ve onlar tarafından yönetilen ALO KALABAK sistemi de, talepler gecikmeli olarak karşılanmakla birlikte hizmet devam etmektedir. Ayrıca Sucular Odasına, sakaların dağıtım yaptıkları mahalle ve sokaklarda her seferinde aynı noktalara satış yapmamaları, dağıtımı farklı farklı sokaklarda sürdürmeleri gerektiği konusunda gerekli uyarılar yapılmıştır.