ATAP A.Ş işbirliğinde ve Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle sürdürülen Eskişehir İnovasyon Yazılım ve AR-GE Kümelenmesi (ESİYAK) projesinde yer alan ETO’nun bilişim ve yazılım sektöründeki üyeleri, Hollanda’daki temaslarını tamamladı. Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği ve Amsterdam Başkonsolosluğu’na ziyaretler gerçekleştiren ve ülkedeki bilişim ve yazılım firmalarıyla ikili iş görüşmeleri yapan ETO heyetinin Hollanda’daki programı bir dizi ziyaret ve iş görüşmesiyle sona erdi.

ETO üyeleri Hollanda’daki şirketlerle bir araya geldi

Yurt dışı pazarlama faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen Hollanda temasları kapsamında ETO üyeleri programın son gününde Amsterdam Üniversitesi kampusu içinde yer alan yaklaşık 170 şirketin faaliyet gösterdiği Amsterdam Science Parkı ziyaret etti. Ziyarette yeni kurulan Hollanda firmaları, ETO heyetine sunumlar yaparak ürünleri tanıttılar. ETO üyelerinin Hollanda temasları kapsamındaki son durağı ise yazılım ve bilişim sektöründe çok önemli bir yer tutan DevOps Amsterdam oldu. DevOps Amsterdam’ın yetkilileri ETO heyetine kurumsal tasarım, kalite sistemi ve sürdürülebilirlik hakkında seminerler verildi.

ESİYAK projesindeki faaliyetler devam edecek

Eskişehir İnovasyon Yazılım ve AR-GE Kümelenmesi (ESİYAK) projesi kapsamında gerçekleştirilen Hollanda temasları hakkında değerlendirmede bulunan ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in yazılım ve bilişim sektöründeki firmalarının yurt dışına açılabilmesi için ilk adımı atmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Projenin Eskişehir’in katma değer ihracatını artırmak, bilişim ve yazılım sektöründeki firmaları küresel marka haline getirmek amacıyla düzenlendiğini belirten Güler, projenin yurt dışı pazarlama faaliyetleri kapsamındaki

Hollanda ayağının Eskişehirli şirketler için oldukça verimli geçtiğini kaydetti. ESİYAK projesinin ATAP A.Ş işbirliğinde ve Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştiğinin altını çizen Güler, ESİYAK projesi kapsamındaki faaliyetlerin ve temasların devam edeceğini sözlerine ekledi.