Bilişim Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu adına 2. Başkan Ali Yazıcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile TBD Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Barış Günaydın ile Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı ziyarette Ali Yazıcı, bu yıl 50. yılını kutlayan ülkenin en eski STK’larından biri olan TBD’nin güncel konularda, etkin ve takip edilen birçok proje ve çalışmayı yürüttüğünü, özellikle Eskişehir’in birçok açıdan önemli ve dikkat çeken bir yer olduğunu vurguladı. TBD olarak Sağlık ve Bilişim konularının ortak olarak ele alındığı, 2019 yılında başlatılan sempozyumun bu yıl tekrar yenilenerek ele alındığını, pandemi süreci ve etkileri nedeni ile konunun çok sıcak ve gelişime açık olduğunu vurguladı. "ESİAD ile birlikte ülkenin gündeminde olan bir çok konuda sinerji yaratarak daha güçlü bir etki yaratacağımıza inanıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

ESİAD Başkanı Kenan Işık; ülkemizin en eski ve köklü derneklerinden biri olan, etkisini ve teknoloji gelişimini sürekli gündemde tutarak ulusal teknoloji birikimine büyük katkıları olan TBD ile ESİAD’ın yeni dönem strateji ve çalışmalarına uygun olarak bölgesel ve ulusal seviyede, TBD ile sinerji oluşturarak teknoloji temelinde toplumsal, ekonomik ve sosyal gelişim için birlikte çalışmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

“Her zaman olduğu gibi birlikte çalışmak, birlikte başarmak ile her şeyin çok daha kolay olacağına inanıyoruz. Bu anlamda bu işbirliği protokolü bizim için çok anlamlı olmuştur. TBD ile başlatılan Sağlık ve Bilişim konularının ele alındığı sempozyumların bir ulusal marka haline gelerek Eskişehir’imizde sürdürülebilir bir şekilde yapılıyor olması en büyük arzumuzdur” diyerek sözlerini tamamladı.